Kilis'te "Sıfır Atık" projesiyle ekonomiye 15 milyon lira katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kilis'te "Sıfır Atık" projesiyle ekonomiye 15 milyon lira katkı
Kilis Belediyesince yürütülen "Sıfır Atık" projesi kapsamında toplanan yaklaşık 4 bin 500 ton karton, kağıt, metal, plastik ve cam malzemeyle ekonomiye 15 milyon lira kazandırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programınca (UNDP) başlatılan "Sıfır Atık" projesi kapsamında 18 ay önce Kilis'te 1100 metrekare alana atık getirme merkezi yapılarak geri dönüştürülebilir atıkların tek noktada toplanması sağlandı.

Proje kapsamında, 3'lü ve 2'li setler, pota ve şişe görünümlü kafesler okullara, kurumlara ve marketlere dağıtıldı, ana arterlere 2'li set ve evsel atık konteynırlarının yanına 800 geri dönüşüm kafesi konuldu, 8 mobil atık getirme merkezi de halkın yoğun olduğu yerlere yerleştirildi.

Kurumlarda faaliyete geçirilen "5 adet atığını getir kalemini al" teşvik sistemi ile 4 atık toplama aracı sisteme eklenerek atık toplama işlemleri hızlandırıldı.

Geri dönüşüm kapsamında il genelinde toplanan atık malzemeler, belediyenin atık merkezine getirilerek ekonomiye kazandırılıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye'nin en büyük çevreci politikası uygulanmaya başlandığını söyledi.

"Sıfır Atık" projesinin çevreye ve ekonomiye katkıları dolayısıyla önemli bir proje olduğunu anlatan Tohumcu, 2019'da bu projenin altyapı çalışmalarına başladıklarını ve çeşitli kurumlarda eğitim verdiklerini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programınca (UNDP) ve belediyenin destekleriyle araçlar satın aldıklarını aktaran Tohumcu, "2021 yılının Ocak ayından itibaren Sıfır Atık Projesini uygulamaya başladık. Bu çerçevede evsel atıklar içerisindeki karton, kağıt, metal, plastik ve cam gibi ekonomiye kazandırılacak malzemeler 'çekçekçi' diye tabir ettiğimiz toplayıcılar tarafından toplanıp daha sonra ilimizde çevreyle ilgili lisanslı bir firmaya teslim ediliyor ve satın alınıyor. Satın alınan bu malzemeler de fabrikalara gönderilerek ekonomiye kazandırılıyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Cengizhan Şimşek başpehlivan olduÖnceki Haber

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Cengizhan...

BTC'den yılın ilk 6 ayında 106 milyon 982 bin 579 varil petrol aktıSonraki Haber

BTC'den yılın ilk 6 ayında 106 milyon 98...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar