Nasılmış Özgürlüklerin Tadına Varmak?

Türkiye büyük bir revizyondan geçiyor. Yerin altı (!!!) ve Yerin üstü (!!!) kabuk değiştiriyor. Çeteler çökertiliyor. Yasaklar kalkıyor. Tabular yıkılıyor. Türkiye halkları layık olduğu yönetime yavaş fakat emin adımlarla kavuşmaya çalışıyor. Herkes özgürlüklerin tadını kısım kısım da olsa almaya başladı. Gerçi alınacak çok yol daha var. Yapılacak çok daha iş var.

Kolay değil bu kadar Dinazor’u saf dışı etmek. Bu geçiş ayları hatta yılları demokrasi testi… İnsanlık testi… Merhamet testi. Bakalım testlerden kim geçecek kim kalacak. SBS ye hazırlık imtihanları bunlar. Asıl sorular SBS de çıkacak. Ben size yıkılan tabulardan en babasını söyleyeyim mi? Tabii ki bu benim görüşüm. Farklı görüşlerde söylenebilir. Ne kürtçenin serbest olması, ne askerlerin sivil yargıda yargılanabilmeleri için yapılan çalışmalar ne de Ergenekon olduğu iddia edilen çetenin Silivri’ye gönderilmesi. Bence en büyük özgürlük ve reform Dış Politikamızda gerçekleşiyor. En çok bunun tadına varıyorum. Düşünsenize Hatay’dan sınırı geçiyorsunuz, cebinizde sadece pasaportunuz var. Önce Suriye’ye gidiyorsunuz, sonra Lübnan’a, oradan Ürdün’e biraz gezip Mısır’a geçiyorsunuz. Devam edip Libya – Tunus – Cezayir hatta Fas’a kadar. Sadece pasaportunuzla. Hiç vize derdiniz olmadan. Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın vatandaşı olmanın gururu ile. Başınız dik. Eğer yol paranız ve arabanız varsa bu yola çıkarsınız. Dediklerimi murakebe (kontrol-check) edersiniz. Haaa! Unutmadan söyleyeyim yolda paranız veya mazotunuz (yada benzininiz veya gazınız) biterse ben kefilim kimse sizi yolda bırakmaz. Çünkü siz Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın ve onurlu vatandaşısınız. İsrail’e Davos’ta ve başka platformlarda kafa tutmuş bir liderin ülkesindensiniz. Birileri elini cebine atar ve bu II. Abdülhamit ‘in ve Tayyip Erdoğan’ın soydaşını – vatandaşını her ne ise tebaasını yolda bırakmaz. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşıyım. Benim ülkemde artık sınıfsal – ırkçı ve azınlıkları hatta çoğunlukları ezen bir düzen yok. Benim ülkem artık Amerika ve İsrail’in her dediğine OK vermiyor. ONE MINUTE diyebiliyor.

Bakın Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ne demiş onu da yayınlayacağım. Bizi siz terk ettiniz. Biz sizi kovmadık demiş. Ve evet ve Buteflika Osmanlı Milletler Cumhuriyeti’nin kurulmasını önermiş. Nasıl arkadaşlar. Bunu bir arap ülke lideri söylüyor. Şimdi söyleyeceğimi sadece içinizden geçirin. Bu Osmanlı Cumhuriyeti’nin merkezi ve lideri sizce neresi ve kim olur? Bu en çok kime yarar? Diyor ve yazımı noktalıyorum.

Cezayir Cumhurbaşkanından Türkiye Cumhurbaşkanına Osmanlı Milletler
topluluğu Teklifi !!

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, Osmanlı

İmparatorluğu`nu oluşturan ülkeler arasında İngiliz Milletler Topluluğu benzeri bir yapı kurma önerisinde bulundu.

Buteflika, Türkiye ve Osmanlı İmparatorluğu konusundaki düşüncelerini ortaya koydu. Edinilen bilgilere göre Türkiye`den, Cezayir`i `herhangi bir Arap ülkesi gibi değerlendirmemelerini` isteyen Buteflika, Türk heyetini de heyecanlandıran, `Osmanlı Commonwealth`ini kuralım` önerisinde bulundu. `Osmanlı`yı hiçbir zaman bizi sömüren bir ülke olarak görmedik. İspanya`ya karşı bizi siz kurtardınız. Cezayir`den gitmenizi de biz istemedik, siz gittiniz.` diyen Cutmhurbaşkanı Buteflika, 1518-1830 yılları arasında Cezayir`de hüküm süren Osmanlı`ya özlemini dile getirdi. Buteflika, `Güçlü ve hoşgörülü Osmanlı anlayışını yeniden hakim kılalım.` ifadelerini kullandı. Cezayir Cumhurbaşkanı, Osmanlı`nın bıraktığı boşluğun doldurulamamasına örnek olarak Ortadoğu`da yaşananları gösterdi. Cumhurbaşkanı, `Ortadoğu`da çözümün anahtarı Türkiye`de. Türkiye isterse Ortadoğu`da düzen yeniden kurulur.` dedi. Buteflika, bu çerçevede Türkiye-Suriye arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. BM, Kıbrıs ve İKÖ`de destek Türkiye`ye verdiği önemi göstermek isteyen Buteflika, Gül`ü en üst düzeyde ağırladığı yemeğe, bir dönem Afrika Birliği Başkanlığı yapan Mali eski Cumhurbaşkanı ile UNESCO Başkanı Koiçiro Matsuura`yı davet etti. Osmanlı tarihini uzun uzun anlatan Buteflika, Türk heyetini işaret ederek, `Gitmedikleri yer yoktur.` dedi. Cezayir`in Türkiye`nin tarihi tecrübesine ihtiyacı olduğunu da anlatan Buteflika, Fransızlara karşı bağımsızlık hareketinde Türkiye`nin kurucusu M. Kemal Atatürk, İngilizlere karşı mücadele ederek bağımsız Pakistan`ı kuran M. Ali Cinnah ile Hindistan`da İngilizlere karşı mücadele eden Gandi`yi örnek aldıklarını söyledi.