Bu yazıyı kaleme aldığımda seçimlere daha 1 Hafta vardı. Ama siz değerli meslektaşlarım okuduğunda muhtemelen seçimler yapılmış ve neticeleri alınmış olacaktır. Yani ben bu yazıyı seçim sonuçlarını bilmeden yazıyorum. Lakin bildiğimiz bir gerçek var ki milletimiz çok partili siyasi hayata geçtiğimiz ve ilk meşru seçimlerin yapıldığı 1946 yılından bu yana önüne konan demokratik alternatiflerden her zaman en iyisini tercih ettiğini söyleyebiliriz.
Çok kritik zamanlarda Türk Milleti verdiği rey yaptığı tercihlerle Devletin ve onu yönetenlerin önünü açmıştır. Gelenek olmuştur her seçimde şu sözleri duymak…’’ Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor. Bu seçimler çok ehemmiyet taşıyor, mutlaka oy kullanmaya gidelim’’ ya da bu bir ikinci istiklal savaşıdır.’’ Rey verirken bunu göz önüne alarak verin, oy kullanırken dikkati olun’’ vs… gibi uyarıları hep hatırlarız.
Tabiatı ile bu seçimde de benzer cümleleri çok duyduk. Hattı zatın da bu cümleler doğrudur da diyebiliriz. Çünkü her zaman en mühim olan yaşadığımız son andır, bu gündür öyle gelir insana. Geçmiş geçmiştir gelecek muhayyeldir. Siz o muhayyel de olacak mısınız olmayacak mısınız bilmiyorsunuz. Ama anı şu anda yaşıyorsunuz. Şu an senin için en önemli seçim bu. Bu zaviyeden de bakıldığında haklı slogan ve cümleler.
Bu seçimde ilk defa gördüğümüz (ya da en azından bu evsaf da gördüğümüz) bir diğer konu da seçim süresince yapılan ittifaklar. Gerçekten çok şaşırtıcı ittifaklarla karşı karşıya olduk seçim propagandaları boyunca. Yan yana görmeyi hayal bile edemeyeceğimiz siyasi partiler birlikte seçime giriyorlar. Birbirlerinin lehine yarıştan çekiliyorlar. Centilmenlik adeta zirvesini yaşıyor siyasi partilerimizde. Ne diyebiliriz hayırlara vesile olsundan başka.
Pekiyi seçim sonuçları özelde sektörümüzü, genelde ise tüm piyasaları, özel sektörleri nasıl etkileyecek? Seçim sonrası Elektrik Sektörü ve büyük ölçüde içinde barındığı inşaat sektörü (ki lokomotif meslek gruplarımızdandır) nasıl etkilenecek? Faizler düşecek mi acaba ki tekrar inşaat ve konut (yapım-satışları) hızlansın. İhracattaki artış sürecek mi? Bu açıdan biraz yüksek döviz artışı ülkemizin lehine midir, yoksa aleyhine midir? Geçtiğimiz yıl (ki ekonomik dalgalanmalar çokça hissetmiştik) % 2,6 büyümüştük 2019 yılı acaba nasıl neticelenecek?
Evet bu soruların cevabını almak için hepimiz seçim sonuçlarını görmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak seçimlerin ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ediyorum.
Facebook Yorum
Yorum Yazın