Türkiye Ligi’nde Burak sakatlanıp çıktıktan sonraki Beşiktaş hücum hattından daha iyi hücum hattına sahip olan en az 6 takım sayabilirsiniz. Aralarında göreceli olarak birkaç maçtır iyi oynayan Lens’in Gökhan Gönül çıkınca sağ beke geçmek zorunda kalması ise kadro yapılanması fiyaskosunda zurnanın son deliği gibi! Atiba ve Elneny yerine Julio Alves ve Sellami, sol bekte Seriç, kalede takımdan ayrılan ‘sözde Alman sözde kaleci’ olsa, Boateng yerine de Tomas Jun oyuna girse al sana 1984-2020 arasında benim gördüğüm en kötü Beşiktaş 11’i!
Bir alan/zaman oyunu olarak futbol, içinden çıkılmaz bir problem koyuyor önümüze; ‘’Golü atmak mı golü yememek mi?’’ Doğru yanıt ‘’gol atmak’’ gibi dursa da, bu doğruyu tümüyle karşılamıyor. Çünkü golü atmak için uğraşırken top rakibe geçtiğinde gol yeme ihtimalin yüksekse iş temelinden yanlıştır.
Beşiktaş, Kasımpaşa maçında ilk devre kolay bir gol attı ancak aynı kolaylıkta iki de gol yedi. Peki sorun neredeydi? Bence, top rakipteyken ne yapacağını bilmiyor oluşlarında. Bir parça savunma/hücum dengesi olan takımlar için Beşiktaş o kadar da zor bir takım değil aslında! İkinci devre başında ilkine benzer bir gol atıp maçı dengeye getirdiklerinde bile ‘’oyun sarsıntısı’’ sürüp durdu.
Sergen hoca haksız değil
Oyuncuyu çalıştırıp, geliştirme konusunda teorik açıdan Uğur Meleke haklı olsa da pratikte şu anda Beşiktaş’ın sözleşmeli oyuncularının bazılarını ne kadar çalıştırırsan çalıştır onlardan Beşiktaş ideal seviyesinde oyuncu olamayacağı konusunda Sergen Yalçın da kesinlikle haksız değil. Şöyle açayım: Fazıl Say, blok flüt bile çalamayan adamlara ne kadar Fazıl Say seviyesinde piyano çalmayı öğretebilir ki? Misal, Atiba çalışarak 37’den sonra bile oyun repertuarını geliştiriyor. Atiba iyi futbolcu olmanın da ötesinde o kadar güçlü bir karakter ki 17-45 arasındaki berbat oyuna karşı adeta tek kişilik bir isyan başlattı.
Peki soruyorum
Yeni yabancı kısıtlamasına kuralına göre hangi yerli oyuncular gider? Ya da giderler mi? Altyapıdan oynatma zorunluluğu kime yarar? Necip’e mi gençlere mi?
Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül’ün sakatlanmaları. Yaşları da düşünüldüğünde, acaba gelecek sezon yaşı yüksek oyuncular Beşiktaş için benzeri riskler taşır mı? Ne dersiniz?
Kıssadan Mesaj
Sergen Yalçın bu kadroya aslında hiç de uymayan bir oyun oynatmaya çalışıyor. Beşiktaş savunma hattı takım boyunu kısa tutamıyor. Çünkü hücum hattından yardım alamadıkları için risk almak istemiyorlar. Hâlbuki bir takım için en büyük risk bu.
Beşiktaş bu kadar belirsiz bir oyun anlayışıyla nereye kadar gider bilinmez. Gidebileceği yer rakiplerinin yapamadıklarına doğrudan bağlı olur ama istikrarlı olamaz
Facebook Yorum
Yorum Yazın