Zeki Aydınlatma Sayın Zeki Güvenç İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeki Aydınlatma Sayın Zeki Güvenç İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 
Selamlar, ben Zeki GÜVENÇ. 1993 yılından bu zamana kadar elektrik ve aydınlatma sektörünün içindeyim. İlk işime Özlem Elektrik Ltd.Şti de başladım kabakçiçeği sokakta. Yaşımız küçük hem (14) okul sonrası çıraklık ile piyasaya giriş yaptık. 30 yıldır bu sektördeyim. Bu piyasa bize çok şey öğretti. Hayatı bu piyasada öğrendik ve öğrenmeyede devam ediyoruz. Bizim için sadece çalışma alanı olmadı. Her türlü sosyal, kültürel, tarihi çok şey öğrendik. Burası adeta bizim yaşam alanımız oldu. insaları tanımayı, para kazanmayı, dünyayı tanımayı bu piyasada  öğrendik.

Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  
Firmamız elektrik, aydınlatma ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Firmamız gelecekte imalat ve sanayi alanında kendine yer bulacaktır. Daha çok istihdam daha çok katmadeğer sağlayan bir firma olarak kendi alanında başarı sağlayacaktır. 


Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Sektör hızla değişiyor ve sürekli olarak kendini yeniliyor. Teknolojinin getirdiği yenilikler kendini çabuk kabul ettiriyor. Sektör bugün daha çok ithalata dayalı bir sektör olmuştur. Geçmişte sektörümüzde yerli imalatçı olan firmalar bu değişimi göremedi ve sayıları çok az. Bu değişimi tam anlamıyla yakalayamadıklarından piyasımızda ciddi bir üretim ve ihracat açığı oluşmuş durumda.

Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 
Bu sektörde tecrübeli olmayan arkadaşlar kısa vadede başarılı olamazlar kolay gibi gözükmüş olsa bile çok ayrıntılı çok zor bir sektördür aydınlatma sektörü. Kendilerini kabul ettirmeleri üretecekleri veya ithal edecekleri ürünlerin kalitesi ve modelleriyle şans bulabilirler. Kaliteli ürün ve hizmet vermek zorundalar. Müşteri diyoloğu ve iletişimine çok dikkat etmelidirler. 

Bu sektör samimiyet ve güven isteyen bir sektördür. Dürüst ve işini iyi yapabilenler orta vadede başarılı olabilirler.      

                 
Sayın Zeki GÜVENÇ bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 
Bizim görüşlerimizide dile getirdiğiniz için derginize ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum ve yayın hayatınızda başarılar diliyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başyazarımız Mustafa Albayrak yarın sabah saat 09.00'da Akit TV'deÖnceki Haber

Başyazarımız Mustafa Albayrak yarın saba...

Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan ile SöyleşiSonraki Haber

Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar