Ya Kılıçdaroğlu ya kaos planı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ya Kılıçdaroğlu ya kaos planı...

14 Mayıs seçimlerine günler kala Kılıçdaroğlu’nun zaferinden umut kesmeye başlayan Batılıların alttan alta kaos imasında bulunmaları dikkat çekiyor.

Seçimlere 17 gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanacağını öngören Batı medyası, kaos planları hazırlamaya koyuldu. Çok sayıda Batı menşeli yayın organı provokatif ve manipülatif haberlerle algı çalışmalarına hız verirken, son olarak Amerikan Time dergisi, 7’li Masa’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajı okuyucularına servis etti. “Erdoğan’ı yenebilecek adam” başlığıyla yayınlanan röportajda, Erdoğan’ın kazanması halinde ülkede kaos ikliminin oluşabileceği ve 2013’teki Gezi Parkı ayaklanmasının benzerinin yaşanabileceği kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde eski CIA danışmanı Henri Barkey, kaleme aldığı yazıda, “Seçim sonrası döneme hazırlık yapmalıyız” demişti. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine destek veren CIA danışmanı Michael Rubin de Türkiye'de seçim sonrası "darbe çağrısı" içeren skandal bir yazı kaleme aldı. Almanya’da Türkiye karşıtlığıyla bilinen Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ise 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri’ne yönelik kara propagandaya girişti.

Yazıda iftiralara ve komplo teorilerine sıkça yer verilirken, Gezi benzeri yeni bir kalkışma olması halinde Kılıçdaroğlu’na hazır olup olmadığı soruldu.

Söyleşide algı operasyonuna başvuran Amerikan dergisi, isimsiz analistlerin değerlendirmelerine yer vererek, seçimlerin az bir farkla bitmesi halinde "Erdoğan'ın yüksek seçim kuruluna baskıda bulunarak, seçimleri iptal ettirebileceği ve yeniletebileceği" iddiası üzerinden, böylesi bir gelişmenin "2013 yılında yaşanan Gezi Parkı benzeri bir kalkışmayla sonuçlanabileceğini” belirterek adeta beklentisini dile getirdi. Röportajda Kılıçdaroğlu’na “Böyle bir direnişi yönetir misiniz?” sorusu yöneltildi. Dergide, Kılıçdaroğlu’nun direnişin içinde olmasa da böyle bir girişime taraftarlarının hazır olduğunun kaydedilmesi, “Batı seçim sonrası kaosa oynuyor” değerlendirmesine sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığıyla bilinen, CIA ve Pentagon'un psikolojik harp elemanı olarak kullandığı FETÖ destekçisi Michael Rubin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük rahatsızlığını fırsat bilerek, "Erdoğan Ölürse Kutlama İçin Çok Erken Olacak" başlıklı skandal bir yazı kaleme aldı. ABD ve AB'ye seslenen isim, "Türkiye'de toplu tasfiye yapın" ifadeleriyle düşmanlığını açıkça ifade etti. "İlkokullardan üniversitelere, ordudan kamuya her yere müdahale edilmeli" ifadelerine yer veren Rubin, "Hapishane kapıları açılmalı ve siyasi cadı avlarının kurbanları tazmin edilmelidir” sözleri ile FETÖ’cülerin serbest bırakılması gerektiğini savundu. Yazıda, "Erdoğan ya ölümle ya sürgünle ya hapisle ya da idamla gider" ifadeleriyle darbe imasında bulunan Rubin, "Türk kuvvetleri Suriye, Irak ve Kıbrıs'tan çekilmelidir. Ermenistan ve Yunanistan'ı tehdit etmeyi bırakmalılar" dedi.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Nükleer Enerji ülkemize neler kazandıracak?Önceki Haber

Nükleer Enerji ülkemize neler kazandırac...

Balkanlar'daki Müslümanlara kalkan olacakSonraki Haber

Balkanlar'daki Müslümanlara kalkan olaca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar