UNKAB Elektrik Firma Sahibi Sayın Cengiz Can Hem Unkab Elektrik'i Hem de Sektörü Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UNKAB Elektrik Firma Sahibi Sayın Cengiz Can Hem Unkab Elektrik'i Hem de Sektörü Değerlendirdi

Sayın Cengiz Can okurlarımıza Unkab Elektrik hakkında bilgi verebilir misiniz? 

1998 yılında kurulmuş olan firmamız Fişli Kablo üretimi yapmaktadır. İlk kurulduğu yıllardaki üretim teknolojisini sürekli yenileyerek otomatik hatlarda üretim yapmaktadır. Fişli kablo üretiminde kullandığı kabloları da kendi modern kablo hatları ile üretmektedir. Müşteri memnuniyetinin ürün kalitesinde ve terminlerde olduğunu bilerek, kendi tedariklerini de aynı ilkeler altında yapmaktadır. Çalışmakta olduğumuz Arçelik, Schneider, Günsan, Eminçelik, Nilson, Far Elektrik gibi firmaların üretimlerini onlarında onaylı tedarikçilerinden yapmak işimizin kalitesini daha da yükseltmektedir. Olmazsa olmazlarımızdan bir diğer değer ise çalışanlarımızın mutluluğudur. Bunun için, İlk günkü yol arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz.


Cengiz Bey üretim ve satış stratejileriniz nelerdir? Bu esnada izlediğiniz yol nedir?

Üretim stratejimizin başında müşterilerimizin memnuniyeti gelmektedir. Bunun da global ürünler üreterek ve müşteriyi de buna ikna ederek sağlamaktayız. Müşterilerimizin alışılagelmiş bir fişli kabloyu kullanmaları yerine, onlar için daha uygun olan ürünü seçip onlara öneriyoruz. Bu daha güvenli ve  ekonomik bir çalışma sağlamaktadır. Bunu da müşteriye oluşturduğumuz teknik resim ve teknik bilgi ile sağlamaktayız.


Ürün gamınızdan bahsedebilir misiniz?

Fişli kablo da, ülkeler kendi üreticilerini korumak için, kendilerine ait modeller ile standartlar oluşturmuştur. Örneğin İngiliz tipi, Amerikan tipi, İtalyan tipi gibi onlarca ülkeye ait fiş modelleri ve bunlara ait standart ile kalite sertifikaları vardır. Türkiye’de bu doğrultuda Avrupa standartlarını esas almıştır. Türk Standartlar Enstitüsü ülkemiz için belirlediği tüm tipleri üretmekteyiz. 


Bulunduğunuz sektördeki gelişmeler nelerdir? Sektör hakkında neler söylemek istersiniz?

Bulunduğumuz sektör insan hayatını ve yaşam kolaylığını direk etkileyen önemli bir sektördür. Ne yazık ki ülkemizde üretilen çok düşük kalitede ürünler bulunmakta ve bunlar önlenememektedir. Bu da medyadan takip ettiğiniz gibi birçok yangın, arıza ve ölümlere sebep olmaktadır. Her konuda olduğu gibi burada da insanlarımızın gerek tüketirken, gerek üretirken eğitimli ve bilgili olması gerekmektedir.


Son olarak da, sektör hakkında ileri dönük beklentileriniz nedir? Sektördeki durgunluğun sebepleri nelerdir? Firmalar bu durgunluğu nasıl aşmalıdırlar?   

Söylediğim gibi biz elektrikli alet ve cihaz üreticilerine fişli kablo tedariki yapmaktayız. Son yıllarda uzak doğudan gelen cihaz sayısında artış var. Hatta bazı üreticiler bitmiş cihazlarını fason olarak yaptırmaktalar. Bunların önüne geçmek için ülkede ki teşviklerin artması ve Kobilere yönelik olması gerekmektedir. Maalesef Türkiye’de finans sektörünün denetimi ve yönlendirilmesi yeterli değil. Bu da yatırım yapılmasını cazip olmaktan çıkarıyor. Yatırım olmadan üretim olmaz.


Saygılar, 


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prysmian Group Turkiye, Sanal Fuarda Hedef Kitlesiyle BuluştuÖnceki Haber

Prysmian Group Turkiye, Sanal Fuarda Hed...

Polimerler ve Kablo Dünyası - 3 / Silikon Kauçuk Yalıtım ve Kılıf BileşikleriSonraki Haber

Polimerler ve Kablo Dünyası - 3 / Siliko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar