Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, 2. Abdülhamit’in hayalini gerçekleştirmek için yola çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, 2. Abdülhamit’in hayalini gerçekleştirmek için yola çıkıyor
Türkiye’nin 4. sondaj gemisi “Abdülhamid Han”, adını taşıdığı 2. Abdülhamit’in hayalini gerçekleştirmek için yola çıkıyor. Petrol keşfini çok önemseyen 2. Abdülhamit, Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu’daki enerji kaynaklarını gösteren bir harita hazırlatmıştı.

Türkiye’nin 4. Sondaj gemisi “Abdülhamid Han” adını taşıdığı 2. Abdülhamit’in hayalini gerçekleştirmek için yola çıkıyor. Petrol keşfini çok önemseyen 2. Abdülhamit, Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu’daki enerji kaynaklarını gösteren bir harita hazırlatmıştı. 1889’da Akdeniz’de petrol gazı madeni bulunduğunu haberini alınca da çalışma başlatmıştı. “Abdulhamid Han” gemisi şimdi Sultan’ın izinde Türkiye’nin hidrokarbon kaynaklarını araştıracak.

 

Sultan 2. Abdülhamit

Sultan 2. Abdülhamit

SULTAN’IN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Abdülhamid Han’ın hazırlattığı petrol haritası, bugünlerde hazırlıkları sona gelinen Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han sondaj gemisine yol gösterecek. Abdulhamid Han zamanına kadar dayanan ve Türkiye’ye türlü oyunlar ile çıkartılmayan petrol şimdilerde Sultan’ın adını taşıyan “Abdülhamid Han’ gemisi ile çıkarılacak ve işlenecek. Yakın zamanda faaliyete girerek Türk filosunun en güçlü arama ve sondaj gemisi olacak, Abdulhamid Han sondaj gemisi adını aldığı Sultan’ın hayallerini gerçekleştirecek.

AKDENİZ’DE KEŞFEDİLEN PETROL GAZI MADENİ

Akdeniz’de 1889 yılında bir petrol gazı madeni bulunduğunu haberini alan Abdulhamid Han o bölgedeki petrol gazı keşfinin ihalesini bizzat keşfi gerçekleştiren Devair-i Askeriye müteahhitlerinden Ahmet Necati Efendi’ye 75 yıllığına vermişti. Bölgedeki aramalar ve çıkarmalar sonucunda Osmanlı petrol gazından pay almıştı. O yıllarda çıkarılan petrol gazı rezervinin çok büyük miktarlarda olduğu da kayıtlara geçti. Ancak bu rezervin tamamı çıkarılamadı. Bu rezervin daha fazlasının dağınık olarak Akdeniz kıyılarında ve denizlerin içerisinde de olabileceğini Ahmet Necati Efendi’nin Sultan Abdulhamid Han’a gönderdiği belgelerde belirtilmişti.

 

Kaynak:Yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRKPATENT'e 6 ayda 126 bin 783 yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldıÖnceki Haber

TÜRKPATENT'e 6 ayda 126 bin 783 yerli sı...

Avrupa'da ki temsilcilerimizin rakipleri belli olduSonraki Haber

Avrupa'da ki temsilcilerimizin rakipleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar