Türkiye'de teknoloji girişimciliği büyümenin lokomotifi olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de teknoloji girişimciliği büyümenin lokomotifi olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız Teknopark Maslak Yerleşkesi’nin açılışında Türkiye’nin geleceğinin teknoloji girişimleriyle parlayacağını kaydederek, “Teknoloji girişimciliği bütün sektörlerin dönüşümünü hızlandırmakla kalmayacak, Türkiye’nin büyüme hikâyesinin de lokomotifi olacak” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Pendik’teki Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti ile Sarıyer’deki Yıldız Teknopark Maslak Yerleşkesi’nin açılışını yaptı. Kacır, Yıldız Teknopark’ta teknoloji girişimlerinin sunumlarını dinlediği açılışta, Türkiye teknoloji girişimciliği ekosisteminin, yıldan yıla güçlenerek yoluna devam ettiğine dikkati çekti.

100 bin teknogirişim hedefi

Türkiye’de 22 yıl önce teknopark sayısının sadece 2 iken bugün Türkiye’de 101 teknoparkın ve 10 binden fazla teknoloji girişiminin olduğunu anlatan Kacır, “Bunların arasında artık milyar dolar değeri aşan unicorn statüsüne kavuşmuş, bizim turcorn diye adlandırdığımız başarılı teknoloji girişimleri de var.

Hedefimiz; 2030 yılına kadar 100 bin teknogirişimi bu ülkeden çıkarmak ve bunların en az 100’ünün milyar dolar değeri aşmasını sağlamak. Yıldız Teknik Üniversitesi teknoparkı gibi altyapılar bu yolculukta bizim en önemli kuvvet çarpanımız olacak. Burada hem üniversitede geliştirilen bilginin teknolojiye ve zamanla ticarileşmeye kazandırılması hem de aslında sanayi-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.

 

Önümüzdeki dönemde teknoloji girişimlerini desteklemeyi sürdüreceklerini anlatan Kacır, “Oyun teknolojileri geliştiren start-up’lardan sağlık teknolojileri geliştiren girişimlere kadar, yine sigortacılık ve afet teknolojileri alanında çalışan girişimlere kadar çok farklı başarı hikayelerini dinleme imkanı buldum. Çok inovatif girişimlere şahitlik etme imkânı buldum” dedi.

“Girişim sermayesi fon yatırımlarını büyüttük”

Kacır, özellikle son dönemde girişim sermayesi fonları alanında pek çok yeni adım attıklarını ifade ederek, şunları söyledi; “Teknoloji girişimleri bütün dünyada girişim sermayesi yatırımlarıyla büyüyen şirketler. Türkiye’de de biz son dönemde Bölgesel Kalkınma Girişim Sermayesi Fonları, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonu gibi adımlarla hem doğrudan teknoloji girişimlerine hem de teknoloji girişimlerine yatırım yapan girişim sermayesi fonlarına, fonların fonu ve eş finansman mantığıyla yatırım yapmaya başladık. Bu sayede özellikle girişim sermayesi fon yatırımlarının ölçeğini ülkemizde çok önemli bir düzeye çıkardık. İnşallah önümüzdeki dönemde bunların neticelerini görmeye başlayacağız.”

“Girişimlerin küreselleşme yolculuğu hızlanacak”

Bakan Kacır, “Yatırım yapılan girişimler arasından ben eminim çok yüksek değerlemelere ulaşan, küreselleşme yolculuğunda hızlanan girişimler de olacak. Türkiye’nin geleceği teknoloji girişimleriyle parlayacak. Teknoloji girişimciliği bütün sektörlerin dönüşümünü hızlandırmakla kalmayacak, Türkiye’nin büyüme hikâyesinin de lokomotifi olacak” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2023'te kamu kurumları depreme 1.1 trilyon TL tahsis ettiÖnceki Haber

2023'te kamu kurumları depreme 1.1 trily...

Sadece Türkiye'de varSonraki Haber

Sadece Türkiye'de var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar