Türkiye'de 700 milyon dolar teknoloji yatırımI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de 700 milyon dolar teknoloji yatırımI
Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, 2023'te Türkiye'de 700 milyon doların üzerinde erken aşamada teknoloji yatırımı olduğunu belirterek, "Uluslararası yatırımcının gündeminde Türkiye'ye yatırım yaparak buradan çevre ülkelerde büyüyebilecek teknoloji şirketlerini tespit etmek arzusu var" dedi.

Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türkiye'ye finansal teknoloji (fintek) alanında yapılan uluslararası yatırımlardan, Türkiye-İngiltere ekonomik ilişkileri ve gelecek döneme dair yatırımcı algısına kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Truffle Capital firmasının Türk finansal teknoloji firması DG Pays'e yönelik ikinci yatırımı yapma kararının önemine değinen Dağlıoğlu,"Bu bizim için büyük bir heyecan. Özellikle Truffle Capital Avrupa'da fintek alanında yatırım yapan, bilinen meşhur bir fon. Geçmiş yıllarda da kendilerini Türkiye'ye anlatma fırsatımız olmuştur. İlk defa Türkiye'ye adım atmış oluyorlar" dedi.

"Yatırımların yaklaşık yüzde 10'u fintek alanında gerçekleşti"

Dağlıoğlu finansal teknolojiler alanındaki yatırımlar üzerinde sıklıkla çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu duyurmaya çalıştığımız alanlardan biri çünkü Türkiye bu alanda da çok güçlü. Özellikle yetkin girişimcilerin olması, bu alanda nitelikli iş gücüne sahip olması, olgun bir mevzuatımızın, regülasyon çerçevesinin olması yatırımcıların rahatlıkla Türkiye'de finansal teknolojiler alanına yatırım yapmasını sağlıyor" diye konuştu.

Dağlıoğlu, "Özellikle teknoloji alanında çok yüksek bir yatırımcı algısı var. 2023'te Türkiye'de 700 milyon doların üzerinde erken aşamada teknoloji yatırımı oldu. Erken aşama teknoloji yatırımlarında geçen yıl toplam 325 işlem gerçekleşirken, burada yine fintek sektörü öne çıkıyor. Yatırımların yaklaşık yüzde 10'u adet olarak bu alanda gerçekleşmiş oldu" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şubat ayında 4,2 milyar liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildiÖnceki Haber

Şubat ayında 4,2 milyar liralık kaçak eş...

28 Şubat bitti ruhu pusudaSonraki Haber

28 Şubat bitti ruhu pusuda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar