Türk Prysmian Kablo, EIF 2021’de Solar Çözümlerini Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Prysmian Kablo, EIF 2021’de Solar Çözümlerini Tanıttı
Türk Prysmian Kablo, bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’na katıldı. Fuarda, yeni çözüm ve ürünlerini tanıtan Türk Prysmian Kablo, güneş enerjisi santrallerinde doğru kablo kullanımının ve solar kabloların verimlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Türkiye’den ve dünyadan enerji sektörünün devlerini bir araya getiren 14. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı, 13-15 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle online şekilde organize edilen fuar, bu yıl tekrar fiziksel olarak yurt içinden ve yurt dışından konuklarını ağırladı. Antalya ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyon, enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Enerji sektöründeki güncel gelişmelerin tartışıldığı fuarda; yenilenebilir enerji modellerinden enerji yatırımlarının finansmanına, akıllı şehirlerden enerji teknolojilerinde yerlileşme ve dijitalleşmeye kadar çok sayıda önemli başlık masaya yatırıldı. 

Türk Prysmian Kablo 7’nci kez EIF’te
EIF Fuarı’na 2015 yılından bu yana düzenli olarak katıldıklarını belirten Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, bu tarz organizasyonlara katılımın hem paydaşlarla buluşmak hem de enerji sektöründeki başlıkları gündeme getirmek açısından önemli olduğunu vurguladı. Özcan, “Bu yıl EIF’e 7’nci kez katıldık. Türk Prysmian Kablo olarak her platformda altını çizdiğimiz enerji tasarrufu ve verimlilik başlıklarını, Antalya’da da tekrar gündeme getirerek sürdürülebilirlik vizyonumuzun altını çizdik” diye konuştu. 

“Sürdürülebilir yarınlar için çalışıyoruz”
Yenilenebilir enerjinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha fazla önem kazandığını hatırlatan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuna göre Türkiye, güneş enerjisinde potansiyelinin yüzde 3’ünü, rüzgârda ise yüzde 15’ini kullanıyor. Aynı rapora göre Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesi 2024 yılına kadar yüzde 49 büyüyecek. Bu çok sevindirici bir gelişme. Biz de yenilikçi ürünlerimizle ülkemizdeki bu büyümeye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sürdürülebilirlik bakış açımız doğrultusunda, endüstriyel kablolar ürün yelpazemiz içinde yer alan yenilenebilir enerji ürünlerine özellikle odaklanıyoruz. Bugüne dek güneş enerjisi projeleri için tedarik ettiğimiz kablo miktarı yaklaşık 40 milyon metreyi buldu. Dünyanın çevresini bir tur dönecek uzunlukta kablo tedarik ettik. Bu da yaklaşık 7 milyon hanenin 1 aylık elektrik ihtiyacı demek. Sektörün öncülüğünü yapan bir şirket olarak dijitalleşme ve yenilikçi teknolojilere odaklanmayı ve ‘Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz’ demeyi sürdüreceğiz.”

Yenilikçi kablo çözümleri
Güneş enerjisi santrallerinde doğru kablo kullanımının kritik önem taşıdığını vurgulayan Türk Prysmian Kablo Endüstriyel Satışlar Direktörü Mert Erden ise şunları söyledi: “Güneş enerjisi santrallerinde kullanılan ve dış etkilere en çok maruz kalan solar (PV) kabloların ilgili uluslararası standartlara uygun olması, uyması gereken şartlar ve kabloların seçim kriterleri santralin ömrü ve verimliliği açısından çok önemlidir. 2000’li yılların başlarından beri tüm dünyada tercih edilen ve güvenle kullanılan Prysmian markalı güneş enerjisi çözümlerimiz, kullanım sonrası performansları açısından da rakiplerine göre bir adım öne çıkıyor. Hem dünyaya hem de işletmelere katkı sunmak adına yenilikçi kablo çözümleri geliştirmeyi sürdürüyoruz.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erse Kablo İlk 1000 İhracatçı Firma Arasında YükseliyorÖnceki Haber

Erse Kablo İlk 1000 İhracatçı Firma Aras...

Panasonic, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’ye Yangın Algılama Sistemleri KuracakSonraki Haber

Panasonic, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’ye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar