Teletek Elektronik Sayın Atila Tezol İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teletek Elektronik Sayın Atila Tezol İle Söyleşi

Firma tanıtımı:

 

TELEtek, 1974 yılından günümüze TV dağıtım ürünlerinin tasarım ve üretiminde uzman, sektörün ileri gelen firmalarındandır. 2014 yılından itibaren LED tasarım ve üretim faaliyetlerine de başlamıştır. Ülkemizde özellikle LED sürücü ve loşlaştırma (Dimleme) konularında yaşanan sorunlarına çözümler üretmiştir.

 

Kuruluşumuzdan bu yana; yaşam kalitesini yükseltecek teknolojik tasarım ve yenilikleri, yoğun mühendislik çalışmaları sonucu geliştirmekteyiz. Firmamızın almış olduğu patent ve tescilli tasarımlar, yaratıcı ve yenilikçi yapımızın en önemli göstergesidir.

 

Yurt içi ve yurt dışı müşterilerine %100 müşteri memnuniyeti ilkesi ile hizmet vermektedir.

 

Hedefimiz, daima en son teknoloji ürünlerini müşterilerimize sağlamaktır. CE ve RoHS yönetmeliklerine uyumlu TELEtek ürünleri, ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemine göre modern SMT ve otomasyon bantlarımızda üretilmektedir.

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

    

1974’te kurucusu olduğum TELEtek firmasının AR-GE bölümü sorumlusuyum. Burslu okuduğum Berlin Teknik Üniversitesi Elektronik Bölümü mezunuyum. Meslek hayatımda hep ilklerin üreticisi oldum, ithal ürünlere rakip ekonomik fiyatlı TELEtek marka yüzbinlerce elektronik TV anteni TV sinyal dağıtım ürünleri, geçmişte kasetçalar radyo teyp vs. ürettim.

 

Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe dönük hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?

TELEtek, TV dağıtım ve LED aydınlatma ürünlerinin tasarım ve üretiminde uzman, sektörün lideri gelen firmalardandır. TELEtek TV dağıtım ürünlerinde Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 20’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Hedefimiz LED aydınlatma ürünlerinde Türkiye pazar payımızı arttırmak, AR-GE mizle LED sürücülerinde dünyada söz sahibi olmaktır.


Firmanızın LED sürücülerini mevcut yerli ve ithal ürünlerden ayıran temel özellikler nelerdir?

 

LED aydınlatma sürücülerinin yakın bir gelecekte çok gelişeceğini düşünüyor bu yönde çalışıyoruz. Özellikle Loşlaştırmayı (dimleme) DALİ yöntemindeki gibi ilave haberleşme hattına ihtiyaç olmadan enerji hattı üzerinden son derece ekonomik olarak yapabiliyoruz. Bu konuda yöntem ve uygulama patent başvurularımız var. Bulduğumuz yöntemde komuta gerilimleri LED dizisi çalışma geriliminin altında olduğundan şebekeye hiçbir parazit verilmemekte ve sürücünün enerji ihtiyacı kısıtlanmamaktadır. Ayrıca 0,95 den yüksek PFC’li ürünler de aynı buluşla kolaylıkla üretilmektedir. Yüksek PFC’li   ürünler ve LOŞLAŞTIRMA özelliği enerji tasarrufu ve aydınlatma konforu demektir.

 

Bu buluşla ayrıca bobinsiz,  karmaşık yapılı entegre devreler kullanmadan ekonomik ve mükemmel sürücüler üretmek mümkün olmaktadır.

 

AR-GE yapan arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nedir?

 

Kanımızca AR-GE de başarıya ulaşmak sağlam mühendislik bilgisi, ülkemize hizmet etme ve özgürlük tutkusu ile yılmadan çalışmakla daha kolay olmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Makel Yurtiçi Satış Ekibi bu yıl ki “Dönemsel Değerlendirme Toplantısı” için İstanbul’da bir araya geldi.Önceki Haber

Makel Yurtiçi Satış Ekibi bu yıl ki “Dön...

Göbeklitepe’ye kablolarıyla enerji veren Türk Prysmıan Kablo yetkili satıcılarını Göbeklitepe’de ağırladıSonraki Haber

Göbeklitepe’ye kablolarıyla enerji veren...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar