Stambu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Çelik ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stambu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Çelik ile Söyleşi
Hedeflerimiz doğrultusunda, önümüzdeki

Sayın Bülent Çelik, STAMBU’dan ve sektördeki yerinden kısaca bahsedebilir misiniz? Ayrıca kısaca kendinizden de bahsetmenizi isteyeceğim.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldum. Aynı üniversitede yüksek lisansımı bitirip 2000 yılında yüksek mühendis, 2007 yılında ise doktoramı tamamlayarak doktor unvanını aldım. Sektörle ağabeyimin 1994 yılında iş hayatına başlaması ile tanıştım. Elektrik-elektronik mühendisi olan ağabeyim 1994 yılında elektrik ve aydınlatma sektörüne mühendislik firması olarak adım atmıştır. Zamanla mühendislik faaliyetlerini azaltıp ticari alana geçmiştir. 1999 yılında ise benim başlamam ile birlikte İstanbul Karaköy’de şubemizi açarak ticaretimize devam ettik. 2005 yılında üretime girme kararı almakla birlikte STAMBU’nun temellerini atıp şirketleşmeye karar verdik. STAMBU dostları ile iletişime geçip, üretici olarak sahip olduğumuz yenilikçi kimlik, altyapı ve sistem odaklı birikim, tecrübe ve kültürümüzü, bildiğimiz ve inandığımız doğru işleri kusursuzu sunma hedefi ile başarmak için kullandık. O günden bugüne, hep başarılarla geçen yıllar içerisinde sağlam adımlar atarak büyüdük, hedefimiz bundan sonra da büyümeye devam etmek.  


Hangi ürün gruplarının pazarlamasını yapıyorsunuz? Bilindiği gibi artık firmalar ve ürünler arasındaki farklar giderek azalmakta. Şuan en önemli fark pazarlamadaki stratejiler. Pazarlama bir şirketin bel kemiği diyebilir miyiz?

Şalt malzeme, pano ürünleri, aydınlatma ve aksesuar grubu ürünlerimiz mevcut. Ürün çeşitliliği alanında büyük adımlar atmaya devam ediyoruz. Ürün grubumuza ait yeni çeşitleri sunmak için her bir ürün üzerinde bütün detayları ile tek tek ilgilenip, büyük bir özenle, sürekli çalışmaya devam ediyoruz. Bizi farklı kılan işte bu titiz çalışmamız. 


STAMBU olarak 2005-2013 yılları arasında çeşitli satış ve pazarlama teknikleri ile organizasyonumuzu gerçekleştirdik. 2013 yılında ürün gamımızın geniş şalt ürünlerini ve aydınlatma malzemelerini kapsıyor hale gelmesi ile birlikte 2014 yılında Şirketimizin organizasyon yapısında değişikliğe gittik. Bunun sonucunda, Şirketimize 2014 yılında Pazarlama ve Satış Müdürlüğü, Operasyon Müdürlüğü ve Dış Ticaret Müdürlüğünü ekledik. Pazarlama ve Satış Müdürlüğümüz; Pazarlama ve Kurumsal İletişim Sorumlusu,  Grafik Tasarım Sorumlusu, Ürün Yöneticisi, Marmara Bölge Satış Müdürlüğü, Ege, Adana ve Ankara Bölge Satış Temsilciliklerinden oluşmaktadır. Operasyon Müdürlüğümüzde; Operasyon Müdürü, Satış Destek Sorumluları, Sevkiyat Sorumlusu ve Depo Sorumluları bulunmaktadır. Dış Ticaret Müdürlüğümüz ise İthalat ve İhracat Sorumlularından oluşmaktadır. Gelişimimizle birlikte organizasyonumuza Retail (Zincir Market), Proje ve CRM departmanlarını da en kısa sürede eklemek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 


STAMBU Ampullerimiz Altın Değerinde Kampanyası devam ediyor. Kampanyanız hakkında bilgi verir misiniz? 

15 Eylül - 15 Kasım 2014 tarihleri arasında geçerli olan Ampullerimiz Altın Değerinde Kampanyası ile yılın dördüncü çeyreğine devam ediyoruz. Kampanya kapsamında müşterilerimize çeyrek atın ve karton stant ile çifte fırsat sunuyoruz. 


Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleriniz konusunda açıklama yapar mısınız?

Biz tüm paydaşlarımızla kesintisiz bir iletişim kurabilmek için tüm şirket departmanlarımızı bu yönde organize etmeye ve yönetimini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Öncelikle Pazarlama ve Satış Müdürlüğü organizasyonu için, İstanbul Bölge Müdürlüğünü ve Ankara, İzmir ve Adana temsilciliklerini açtık. Bu yıl Türkiye yapılanmamızı tamamladıktan sonra, 2015 yılında İhracat departmanımızı daha aktif hale getireceğiz. İki yıl içerisinde üretim tesisi açmayı planlıyoruz. Aydınlatma, alçak ve orta gerilim elektrik malzemelerinde, ilkelerimiz doğrultusunda, STAMBU ve diğer markalarımızla, kesintisiz iletişim, kaliteli ürün ve hizmet sunumu, müşteri memnuniyeti ve sosyal sorumluluk ilkeleri çerçevesinde, öncelikle Türkiye’de ve zamanla Avrasya ve Afrika pazarlarında sektörünün ilk üç firmasından biri olmayı hedefliyoruz..


Bülent Bey çok uzun yıllardır bu sektörün içerisindesiniz. Aydınlatma sektöründe yaşanan sıkıntılar nelerdir? Bu sorunların çözümü için nasıl bir yol izlenmelidir? Sektörün gidişatını nasıl görüyorsunuz?

15 yıldır sektörde bulunan birisi olarak kısaca şunları söyleyebilirim; Şirketlerin (Perakende, Toptancı, İmalatçı veya İthalatçı) giderleri her yıl şu veya bu nedenle katlanarak artmaktadır. Kârlılık ve sürdürülebilirlik sektörümüzün en önemli iki konusudur. Biz STAMBU olarak müşterinin satın almayı düşündüğü üründe, ürünün özelliklerinden çok satın alacağı firmanın yani markanın sunduklarına önem verdiğinden yola çıkarak, stratejimizi bu yönde planladık. Ayrıca STAMBU olarak kısa vadede şirket karlılığını arttırmaktan daha çok, marka iletişimine, ürün yönetimine, dağıtım kanallarımıza ve bir şirket için en önemli kaynak olduğuna inandığım, bünyemizdeki ve hızla büyüyen insan kaynaklarımıza yatırım yapmayı planlıyoruz. Biz sürdürülebilir büyümeye inanıyoruz. 


Bülent Bey her geçen gün artan enerji ihtiyacı sektörü yeni arayışlara sokmaktadır. Bunun başında yenilenebilir enerji kaynakları ilk sırayı almakta. Ayrıca enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda bilgilendirmeler yapılmakta. Aydınlatma sektörü bu alanda üzerine düşeni yapıyor diyebiliriz. Bu konu hakkında da okuyucularımıza bilgi verebilir misiniz?

Ülkemizde ve dünyamızda enerji kaynaklarına olan ihtiyacın her gün artması ve bundan dolayı da ortaya çıkan arz – talep dengesinin talep yönünde artışa geçmesi enerji maliyetlerinin ülkelerin ve şirketlerin bütçelerinde daha fazla yer almasına yol açmaktadır. Bundan dolayı ve diğer yandan da özellikle 90’ların başından beri gündemde olan iklim değişiklikleriyle olan mücadelenin de artması sebebiyle enerji verimliliğinin ve etkinliğinin önemi her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır.


Bildiğiniz gibi, 1992 yılında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS), 1997 yılında Kyoto Protokolü (KP) oluşturulmuştur. Japonya'nın Kyoto kentinde 11 Aralık 1997 yılında yapılan 3. Taraflar Konferansında (COP 3), dünya çapında sera gazlarının azaltılması için bağlayıcı hedefler içeren "Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne İlişkin Kyoto Protokolü" imzalanmıştır. Ülkemizde de Enerji İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde "Çevre ve İklim Değişikliği" ile ilgili çalışmalar, Enerji ve Çevre Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Ve yine ilgili bakanlıklar, Enerji Verimliliği Kanunu'nun uygulanmasında enerji verimliliğinin artırılması ve desteklenmesi ile ülke genelinde enerji verimliliğinin geliştirilmesine yönelik uygulamaları takip etmektedir. 


Ülkemizin özellikle petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarının ihtiyacının büyük bir bölümünün yurtdışından sağlaması sebebiyle her yıl onlarca milyar dolar ithalat yapılmaktadır. Hem iklim değişiklikleri hem de artan enerji maliyetleriyle mücadele için enerji verimliliği ve etkinliği yüksek ürünler kullanmamız gerekmektedir. Böylelikle, enerji kaynakları ihtiyacında dışa olan bağımlılık azaltılacak, tüketiciler için de miktar/maliyet oranı düşmüş olacak, enerjinin daha verimli kullanılması sağlanarak, enerji ve tabii kaynakların üretiminde ve kullanımında çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi sağlanacaktır. Biz STAMBU olarak, enerji verimliliği ve etkinliği yüksek ürünleri müşterilerimizin beğenisine ve hizmetine sunuyoruz. Aydınlatma sektöründe enerji tasarruflu ampuller ve LED ürünler yüksek ışık verimliliğiyle enerji tasarrufu sağlamasıyla enerjinin verimliliğini ve etkinliğini arttırmaktadır. STAMBU olarak, T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve Avrupa Birliği’nin tebliğleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Ürünlerimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tebliğlerine uygundur. Yüksek enerji tasarrufu sağlar, çevre dostudur, uzun ömürlüdür ve olması gereken tüm standartlar titiz bir çalışma ve gözetim ile kontrol altındadır.



Bülent Bey eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Gönülden inanarak başladığımız “Alanında En İyisi Olmak” ve “ Kusursuzu Sunmak” hedeflerimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda, önümüzdeki sürecin getirdiği artan sorumlulukların gereğini en ince ayrıntısına kadar düşünüp, tüm enerjimizi ortaya koyarak hakkıyla yapacağımıza inancımız tam. Hedefe varmak için şart olan özgüven ve uzmanlık birikimimiz hazır. Burada, yurtiçinde ve yurtdışında özverili emekleriyle tüm gücünü samimi ve yürekten ortaya koyup iyi bir hizmet kalitesi sunmayı arzulayan, birlikte çalıştığımız ekibimize de içtenlikle teşekkür ediyoruz. Gerek kalite gerekse fiyat olarak en iyiyi, samimi ve güler yüz ile sunma çabamızdan da asla ödün vermeyeceğiz. STAMBU ve Super markaları ile her zaman sadece kaliteli ürünleri sunuyoruz. Bu konumumuzu sürdürmekle kalmayıp daha da güçlendirecek ve daha çok seçenek sunacak yeni yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de ürün gamımıza yeni ürünler eklemeye ve bunları en hızlı şekilde sunmaya devam edeceğiz.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Multitek, İstanbul İSAF 2014 FuarıÖnceki Haber

Multitek, İstanbul İSAF 2014 Fuarı

Nİlson Afrika Pazarında Genişlemeye Devam EdiyorSonraki Haber

Nİlson Afrika Pazarında Genişlemeye Deva...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar