Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisinin kapasitesi üç kat arttırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisinin kapasitesi üç kat arttırılacak
Türkiye'nin ilk yer altı doğal gaz depolama tesisi unvanına sahip Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisinin kapasitesi üç kat arttırılıyor.

Silivri LNG Depolama Tesisinin şebekeye gaz basma kapasitesi 28 milyon metreküpten 75 milyon metreküpe çıkıyor.

Türkiye'nin ilk yer altı doğal gaz depolama tesisi unvanına sahip Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi de büyütülüyor. Enerji Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre halen 3,2 milyar metreküp depolama kapasitesine sahip tesislerde yeni iki yeni deniz platformunun inşası tamamlandı. Her bir platformda 9 olmak üzere toplam 18 kuyunun sondajı da gerçekleşti. Kuyulardan ikisinde gaz akış (gaz yakma) testi başarıyla tamamlandı. Çalışmalarla halen günlük 28 milyon metreküp seviyesinde bulunan, şebekeye gaz basma kapasitesi 75 milyon metreküpe çıkacak. Projenin bu yıl içinde bitmesi hedefleniyor. 

silivri-gaz-depolama-fatih-donmez-1.JPG

“DOĞAL GAZ ARZ GÜVENLİĞİMİZİ PERÇİNLEYECEĞİZ”

Silivri’deki çalışmaları yakından izlediğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgazda yüzde 99 dışa bağımlı konumdaki Türkiye’nin bir yandan kendi gazını bulup kullanıma, bir yandan da tedarik altyapısını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. “Biz ikisini de yapacak güçteyiz” diyen Dönmez, “Karadeniz’deki 540 milyar metreküplük gaz keşfimizin yanında karadaki depolama tesislerimizin de kapasitelerini artırıyoruz. İnşallah yıl sonunda hem Silivri’deki tesisimizin hem de Saros FSRU’nun açılışını gerçekleştireceğiz ve arz güvenliğimizi perçinleyeceğiz” ifadelerin uklandı.  

“YAZIN 18 KUYUDA TESTLER TAMAMLANACAK”

Dönmez, gaz akış testinin önemine dikkati çekerek bu testlerle kuyuların tamamlandığının anlaşıldığına işaret etti. Testi yapılan iki kuyunun, gaz üretilebilir hale geldiğini belirten Bakan Dönmez, “Yakma işlemi de sondajın başarıyla tamamladığını, kuyuların üretime, çalışmaya hazır hale geldiğini gösteriyor. Peş peşe diğer kuyularda da aynı işlemler yapılacak. Böylece yaz ayları içinde bu 18 kuyunun hepsinde gaz akış testi tamamlanacak” diye konuştu. 

 

Kaynak: www.enerjigunlugu.net


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya’nın petrol ve gaz ihracatı geliri düştüÖnceki Haber

Rusya’nın petrol ve gaz ihracatı geliri...

Petrol ithalatı şubatta yüzde 31,1 arttıSonraki Haber

Petrol ithalatı şubatta yüzde 31,1 arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar