Sakarya Teknokent bilgiyi ticarileştirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakarya Teknokent bilgiyi ticarileştirecek
Sakarya Teknokent 2023’te ticarileşme odaklı çalışacak

2023’ün Sakarya Teknokent için çok önemli atılımlar yılı olarak planlandığını ifade eden Teknokent Genel Müdürü Yakup Köseoğlu, “Firmalarımızın ortaya koydukları Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi yönünde desteklerimiz sürüyor” dedi.

Sakarya Üniversitesi merkez kampüsündeki Sakarya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde, bilişim, savunma sanayisi, tarım, makine, sağlık ve siber güvenlik sektöründen firmalar hizmet veriyor. Yakup Köseoğlu, teknokentte 135 ofiste 122 firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti. Firmalarda 900 çalışanın bulunduğu bilgisini veren Köseoğlu, firmaları proje ve Ar-Ge odaklı çalışma yönünde motive etmeye çalıştıklarını, kentin özellikle teknoloji konusunda çok büyük potansiyelinin bulunduğunu anlattı.

Köseoğlu, “Ülke ekonomisine katkı sağlamak için devletin sunduğu katkılara verebileceğimiz en güzel karşılık, yaptığımız Ar-Ge’nin ticarileşmesi. Firmaları daha fazla dış kaynaklı proje elde edilmesi noktasında teşvik ediyoruz. Bu anlamda teknoloji transfer ofisi birimimizi yeniden dizayn ettik, daha güçlü bir yapıya kavuşturduk. Uzmanlarımızla firmalarımıza proje noktasında ciddi destekler vermeye çalışacağız” diye konuştu.

Ek bina yapımı için çalışmalarının sürdüğün aktaran Yakup Köseoğlu, girişimlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kabul edildiğini, proje aşamasında olduklarını bildirdi. Köseoğlu, bu yıl firmaların daha fazla ticarileşme odaklı çalışmasını sağlamaya gayret göstereceklerini vurguladı. Tek başına Ar-Ge’nin bir şey ifade etmediğini söyleyen Köseoğlu, ülke ekonomisine katkı sağlamak için devletin sunduğu katkılara verebilecekleri en güzel karşılığın yaptıkları Ar-Ge’nin ticarileşmesi olduğunu ifade etti.

Özellikle firmaların ortaya koydukları Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi yönünde desteklerinin sürdüğünü dile getiren Köseoğlu, “Fuarlar, festivaller düzenleyeceğiz bu konuda. Dijital kataloglarla Türkiye sınırlarını aşıp yurt dışında da ürünlerin tanıtılmasına yönelik çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Dünya Gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KKM hesapları için 25 milyar TL’lik bütçeÖnceki Haber

KKM hesapları için 25 milyar TL’lik bütç...

Yüzde 450 artırılacak...Sonraki Haber

Yüzde 450 artırılacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar