NILSON Elektrik zincir mağazalar satış yetkilisi Sayın Naci TAŞTEMEL ile söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NILSON Elektrik zincir mağazalar satış yetkilisi Sayın Naci TAŞTEMEL ile söyleşi

Firmanız ticari faaliyetlerine ne zaman ve nasıl başladı? Faaliyet konunuz ile ilgili neler söylemek istersiniz?


1985 yılında Metal Kalıp San. ve Tic. A.Ş. olarak metal ve plastik kalıplar üretmek üzere kurulan şirketimiz, 2007 yılında NILSON markası ile anahtar-priz üretimine başlamıştır. NILSON bugün yaklaşık 40 ülkeye direkt ihracatı bulunan sektörünün en önemli oyuncularından biri olarak %100 Türk üreticisi olan bir firmadır. 


Sadece Türkiye’de üretime olan bağlılığıyla, NILSON sürdürülebilir gelişme ve titiz üretim süreçleri ile benzersiz ürün kalitesine odaklanmaktadır. 



Sizi tanıyabilir miyiz?


1988 Sivas doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdim. İlk iş hayatıma Viko Elektrik zincir mağazalar satış personeli-merch olarak başladım.

Günsan Elektrik zincir mağazalar satış sorumlusu, son 6 yıldır da NILSON Elektrik zincir mağazalar satış yetkilisi olarak görevime devam etmekteyim.


Türkiye’deki Zincir Mağazalarda NILSON hangi noktalarda yer almaktadır?


Ürünlerimize fiziki mağaza olarak; Koçtaş 75 şube, Bauhaus 10 şube, Migros 1165 şube, Evidea 2 şube, Carrefour 280 şubede,

İnternet siteleri üzerinden ise; Hepsiburada, Evidea, n11, Amazon, Gittigidiyor gibi yaygın sanal mağazalardan ulaşılabilmektedir.

Yerel yapı market Türkiye geneli 38 şube,

Yerel gıda market Türkiye geneli 875 şube,

BİM 7500 şube yılda 2 aksiyon, A101 8400 şube yılda 2 aksiyon ile yer almaktayız


Yapı market ve gıda marketlerinde hangi ürün gruplarınız yer almaktadır?


NILSON Elektrik olarak Türkiye’deki yapı marketler, ulusal gıda marketler ve yerel gıda, yapı marketler olmak üzere, gerek aksiyonel gerekse reyonsal çalışmalarımız mevcuttur.

Gıda marketlerinde ağırlıklı olarak grup priz ürünlerimiz yer almaktadır. 

Yapı marketlerde ise anahtar grubu, grup prizler, aydınlatma ürünleri, sigorta kutusu ve aksesuar ürünlerimiz yer almaktadır


Elektrik sektöründeki firmaların zincir mağazalara bakışını ve NILSON Elektrik’in farkını nasıl değerlendiriyorsunuz?


Genel olarak elektrik sektöründe bulunan firmaların %60’ı daha önceki tecrübelerden, marketlerin genel iç işleyişinden kaynaklı durum sonuç ilişkilerini çok fazla bilmediklerinden veya uzun vadeli yatırım düşünmediklerinden dolayı sureci alt satıcılar üzerinden götürmeye çalışmaktadırlar. Bu yüzden de sonuç odaklı yol alamadıklarını düşünmekteyim.


NILSON Elektrik olarak doğru ürün var, hizmet kalitesi var, müşteri memnuniyeti var ve diğer “milyonlarca detay”. Burada “milyonlarca” kelimesini özellikle kullandığımın altını çizmek isterim.

Çünkü perakende “retail is detail” kısa ve net tanımı gibidir. Detaylara hakimiyet perakende başarısında her zaman için sonucu belirler.


Uzun yıllardır zincir mağazalarda olan biri olarak sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?


Zincir mağazalar; hedefleri yüksek, vizyonları kıtalar arası ölçekte ve hedefledikleri ligde dünya perakende ligidir.


Başarılı olmanın en önemli koşullarından biri güçlü marka yaratmaktır. Firmalar kendilerini tüketiciye açıkça ifade edip markalarının onlar için anlam taşımasını sağlamalıdırlar. Markalara yapılan yatırımlar, tüketicilerin alışveriş deneyimlerini farklılaştırmak ve sadık müşteri kitleleri yaratmak açısından önem taşımaktadır.


Günümüz tüketicisi, zincir satış kanalları (ulusal gıda marketle, ulusal yapı marketler, e-ticaret vb) arasında istedikleri an geçiş yapabilmek, bunu yaparken de bütün kanallarda birbiriyle tutarlı indirim ve promosyon seçenekleriyle karşılaşmak istemektedir. Tüketiciler, üreticilerden yeknesak ürün kalitesi beklerken perakendecilerden de kusursuz bir alışveriş deneyimi beklemektedir. Çok yönlü kanal yönetiminde alışveriş deneyiminin mükemmel bir şekilde sağlanması bu yüzden önemlidir.


Reklam ve marka bilinirliğinin çok önemli olduğunu, zincir mağazaların bu konuda TV reklamlarından çok daha etkin faydalı olduğunu, doğrudan tüketiciye dokunulduğundan dolayı etki alanın çok kapsamlı olduğunu da ayrıca bildirmek isterim.


Sektörünüzü yakından bilen biri olarak bize sektörünüzün gelişimi ile ilgili neler söylemek ister siniz?


AVM yatırımlarının ve sektördeki rekabetin gelişimine paralel olarak sayıları günden güne artan zincir mağazaların etkisiyle organize perakendenin toplam sektördeki payı artmaktadır. Öte yandan kalite, ürün bulunabilirliği ve çeşit bilincinin artmasına rağmen, Türk tüketiciler hala geleneksel alışveriş alışkanlıklarını sürdürmekte olduklarını paylaşmak isterim.


Yapı marketler ile ilgili olarak, mevcut sektör firmalarının yanına yerli ve yabancı yeni firmaların gelişi ile sektörün son 5-10 yıl içinde çok farklı noktalara geleceğini, zincir mağaza olarak Türkiye piyasasının şu anda %5-10 olan ciro payının %50 civarlarına yükseleceğini düşünmekteyim.


Gıda marketlerinde olduğu gibi Türkiye’deki mevcut yapı market firmaları ve yeni oluşumlar içerisinde olan yapı marketlerin mahalle aralarına küçük dükkânlar olarak şubeleşmeleri hızlı olarak devam edecektir. (BİM, A101 ve ŞOK örneklerinde olduğu gibi)


Mevcut firmaların şubeleşme hızı ve ayrıca yüksek sayıda şubesi olan bir gıda firmasının yapı market sektörüne girişi olarak ayrıca değerlendirmek isterim.


Ulusal gıdalar ile ilgili olarak gıda ürünlerinin yanında marj yapabilecek elektrik ve elektronik ürün yelpazeleri ile pazarın gelişimine katkı sağlanacaktır.



Ürün yelpazenizde ne tür ürünler var ve bu ürünler daha çok nerelerde kullanılıyor?


NILSON yenilikçi ve özgün tasarımlarıyla günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız anahtar-priz ürünlerini üretmektedir. Zengin ürün gamıyla hem ekonomik hem de lüks segmente hitap edip müşteri ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Anahtar-prizin yanı sıra diğer tamamlayıcı ürünler olan sigorta kutuları, grup priz ve fiş grubunun da üretimini gerçekleştirmekteyiz.


Günümüzde kendi evlerimizde kullandığımız anahtar-prizler, antibakteriyel üretim yapılarak hastanelerde ve okullarda; otellerde, restoran ve kafelerde kısacası günlük hayatımızda elektriğe ihtiyaç duyduğumuz her yerde karşımıza çıkmaktadır.


Firmanız AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına bütçe ayırıyor mu? AR-GE çalışmalarınız ne durumda?

NILSON olarak AR-GE ve ÜR-GE departmanını fabrikanın kalbi olarak görüp ve bütçemizin önemli bir kısmını bu alanda gelişmek için kullanmaktayız. Tamamı mühendislerden oluşan ekibimiz ile ürün çeşitliliğini inovasyon ve kalite ile birleştirip, müşteri ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vererek yeni ürün oluşturma sürecini olumlu yönde sürdürmekteyiz. 


NILSON olarak 2020 yılında, uzun zamandır üzerinde çalışılan Elektronik ürün grupları ile sektörde farkımızı ortaya koyabileceğimiz çalışmalarımızı, zincir mağazalar aracılığı ile tüketicilere sunmayı hedeflemekteyiz.  



Firmanızın kalite politikası ile ilgili neler söylemek istersiniz?


Öncellikle rakip segmentler için birçok firmadan farklı olarak, sürekli müşterilerin gözü önünde olan NILSON markası ve ürünleri her gün, her zaman 360 gün fuar alanı olan mağazalar aracılığı ile kalitesi ve kullanım kolaylığı açısından sürekli test edilmektedir.

 

NILSON, ürün kalitesini benzersiz bir derinlik ile ele alarak kalite konusunu kendini var eden bir karakteristik özellik olarak temel misyon olarak benimsemiştir. Ürünlerimizin her bir bileşeni, ne kadar küçük olursa olsun, dikkatlice kontrollerden geçer. Bunun sonucunda, en yüksek kalite seviyesinde dayanıklı mekanik ve fonksiyonel çözümler sağlamaktayız.

NILSON’da dış formun estetiğini, yüzeylerin görünümünü ve hissini, titiz işçiliği ve kullanımdaki işlevselliği ifade etmek için tasarım kalitesi bizler için çok önemlidir.


Anahtarlarımızı tanımlarken, biz bunun için “Güvenebileceğiniz işlevsellik” diyoruz. Görünür bir ürün olarak, elektrik anahtarı; elektrik tesisatını odaya bağlar. Bu nedenle elektrik anahtarları hem estetik hem de fonksiyonel gereksinimleri karşılamalıdır. NILSON’un anahtar yüzeyinin dikkat çekici kalitesi, anahtar mekanizmasındaki birçok mekanik parçayı gizler.


Uygulanabilir standart testte göre 40.000 kez anahtarın açılıp kapanması gerekmektedir. NILSON kalite standartları 50.000 kez bu işlemi karşılamaktadır. 


Prizlerimiz için de “Daima En İyi Kontaklar Bizde” mottosuyla çalışıyoruz. Çünkü, elektrik akışının olduğu yerde ısı üretilir ve priz her bağlandığında, mekanik gerilime maruz kalır. Bir prizin gerçek kalitesi bu nedenle kontakların ve yayların kalitesinde gizlenir.


Üretim sırasında, uygunsuzluklar için tam otomatik çoklu %100 denetim yapılır. Bir prize, standarda uyması için 10.000 kere fiş takılır ve çıkarılır. NILSON’un prizleri standartlara göre çok daha dayanıklıdır.


Sayın Naci TAŞTEMEL bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?


Teknik Elektrik Postasına ve değerli ekibine başarılar dilerim.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göbeklitepe’ye kablolarıyla enerji veren Türk Prysmıan Kablo yetkili satıcılarını Göbeklitepe’de ağırladıÖnceki Haber

Göbeklitepe’ye kablolarıyla enerji veren...

Günsan Elektrik’in farklı illerde iş ortaklarıyla buluşmaları devam ediyor. Günsan Karamanlı iş ortaklarına yeni nesil şalt ürünlerini tanıttıSonraki Haber

Günsan Elektrik’in farklı illerde iş ort...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar