NILSON ELEKTRİK İHRACAT SATIŞ MÜDÜRÜ SAYIN SONER BULDU İLE SÖYLEŞİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NILSON ELEKTRİK İHRACAT SATIŞ MÜDÜRÜ SAYIN SONER BULDU İLE SÖYLEŞİ

Firmanız ticari faaliyetlerine ne zaman ve nasıl başladı? Faaliyet konunuz ile ilgili neler söylemek istersiniz?


1985 yılında Metal Kalıp San. Ve Tic. A.Ş. olarak metal ve plastik kalıplar üretmek üzere kurulan şirketimiz, 2007 yılında NILSON markası ile anahtar-priz üretimine başlamıştır. NILSON bugün yaklaşık 40 ülkeye direkt ihracatı bulunan sektörünün en önemli oyuncularından biri olarak %100 Türk üreticisi olan bir firmadır. 


Sadece Türkiye’de üretime olan bağlılığıyla, NILSON sürdürülebilir gelişme ve titiz üretim süreçleri ile benzersiz ürün kalitesine odaklanmaktadır. 


Ürün yelpazenizde ne tür ürünler var ve bu ürünler daha çok nerelerde kullanılıyor?


NILSON yenilikçi ve özgün tasarımlarıyla günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız anahtar – priz ürünlerini üretmektedir. Zengin ürün gamıyla hem ekonomik hem de lüks segmente hitap edip müşteri ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Anahtar – Prizin yanı sıra diğer tamamlayıcı ürünler olan sigorta kutuları, grup priz ve fiş grubunun da üretimini gerçekleştirmekteyiz.


Günümüzde kendi evlerimizde kullandığımız anahtar – prizler, antibakteriyel üretim yapılarak hastanelerde ve okullarda; otellerde, restoran ve kafelerde kısacası günlük hayatımızda elektriğe ihtiyaç duyduğumuz her yerde karşımıza çıkmaktadır.


Üretim tesisiniz ve çalışanlarınızla ilgili neler söylemek istersiniz?


NILSON İstanbul’un Esenyurt ilçesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Yönetim merkezi, AR-GE ve ÜR-GE merkezi, kalıphanesi, üretimi, laboratuvarı, satış departmanı ve eğitim merkezi ile şirketimiz, İstanbul’da bulunan fabrikamızda modern üretim yöntemlerimiz ile en yüksek standart gereksinimlerini karşılamaktadır.


NILSON kurulduğundan beri kendisine belli başlı prensipleri ilke olarak benimsemiştir. Bunlardan bazıları dürüstlük ve güvenilirlik, tutarlılık ve süreklilik, yenilikçilik ve konusunda uzman, profesyonel kadrolarla üretim ve bunun yönetimini sağlamaktır. 


NILSON’un odak noktası insanlardır. Yönetim ve çalışanlar arasındaki saygın iş birliği günlük çalışmamızı şekillendirir. Birlikte bir ekip olarak başarılı olabiliriz düşüncesi ile çalışmaktayız.


Dolayısıyla çalışanlarımızla yakından ilgilenmekte; onların mutluluğu ve kazancını kendi kazancımız olarak görmekteyiz. Bu yüzden çalışanlarımız ile aramızda güçlü bir bağ bulunmakta ve biz buna NILSON ailesi demekteyiz.


Firmanız Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına bütçe ayırıyor mu? AR-GE çalışmalarınız ne durumda?


NILSON olarak AR-GE ve ÜR-GE departmanını fabrikanın kalbi olarak görüp ve bütçemizin önemli bir kısmını bu alanda gelişmek için kullanmaktayız. Tamamı mühendislerden oluşan ekibimiz ile ürün çeşitliliğini inovasyon ve kalite ile birleştirip, bu şekilde müşteri ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verip yeni ürün oluşturma sürecini olumlu yönde sürdürmeye çalışmaktayız. 


İnovasyonu nasıl tanımlıyorsunuz. Firmanızın bu konudaki çalışmaları ne yönde öğrenebilir miyiz?


NILSON kurulduğunda üç temel ilkeye büyük önem vermişti: Gelişim, Kalite ve Tasarım. Bu ilkeler, NILSON’u bugüne kadar karakterize etmiş ve diğer firmalardan kendini ayırmayı başarmış fark edilen özellikler olarak karşımıza çıkmaktadır. 


Bu temel prensibimize bağlı olarak ürün gamımızı geliştirirken hem bina uygulamalarını yapan elektrikçilere hem son kullanıcılara hem de müşterilerimize danışarak onların ihtiyaçlarına göre yeni ürünler geliştiriyoruz. Örneğin, bu yıl çıkardığımız Kolay montaj MODA ve ADVANTAGE anahtar – priz serilerimiz ile neredeyse montaj sırasında tornavida kullanımını sıfıra indirdik. Bunun yanında yeni çıkardığımız QUANTUM Sigorta Kutuları ile elektrikçiler için büyük bir zorluk olan şalt grubunun montajını kolaylaştırdık.


Dolayısıyla, taklit etmeyen aksine sektöre yön veren inovatif ürünleri ile NILSON, daha kolay kullanım, daha iyi işlevsellik, daha çekici görünüm ve daha müşteri dostu hizmet için yeni ürünler yaratan fikirlerin geliştirilmesine olan bağlılığına ilk kurulduğu günden bugüne kadar devam etmektedir.


İhracatınız var mı?  Varsa ağırlıklı olarak hangi ülkelere ediyorsunuz?


Avrupa, Afrika ve Asya ile birlikte Dünya çapında 40 ülkeye direkt ihracatı bulunan ve 50’den fazla müşterisi ile NILSON, Türkiye’deki elektrik endüstrisinde önde gelen şirketlerden biridir ve üretimimizin %60’ını ihraç etmekteyiz. Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Kırgızistan pazarlarında Pazar lideri konumunda bulunmakla birlikte Cezayir, İran, Yunanistan, Romanya, İspanya, Belçika, Etiyopya gibi ülkelerde de oldukça güçlü bir konuma sahibiz.  

Yurtdışındaki satış kanallarımızdan biri olan distribütörlerimizin yanı sıra, BAUHAUS, LEROY MERLIN, EPICENTR, BRICOLAGE gibi uluslararası yapı marketlerle de doğrudan çalışmalarımız bulunmaktadır.


Firmanızın kısa ve uzun vadedeki hedefleriyle ilgili neler söylemek istersiniz?


NILSON olarak her yıl düzenli bir şekilde gerek üretim kapasitesi gerekse cirosal olarak büyüyoruz. Bu noktada kısa vadede yeni çıkardığımız ürünler ile yeni pazarlara ulaşmayı ve yıl sonunda 2018’e göre bir büyüme elde etmeyi amaçlıyoruz. Modern üretim tesisimizde gerekli olan tüm sertifikalara göre üretim yapmanın yanında yakın zamanda full otomasyon ağırlıklı bir sisteme geçme aşamasındayız. 


Orta ve uzun vadede ürün gamımızı geliştirerek müşteri ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde cevap vermek istiyoruz. Bu hedeflerimize ulaşma adına gerek İngiliz tipi anahtar prizler için gerek İtalyan modüler seri anahtar prizler için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. 


Firmanızın kalite politikası ile ilgili neler söylemek istersiniz?


NILSON, ürün kalitesine benzersiz bir derinlik ile ele alarak kalite konusunu kendini var eden bir karakteristik özellik olarak temel misyonu olarak benimsemiştir. Ürünlerimizin her bir bileşeni, ne kadar küçük olursa olsun, dikkatlice kontrollerden geçer. Bunun sonucunda, en yüksek kalite seviyesinde dayanıklı mekanik ve fonksiyonel çözümler sağlamaktayız.

NILSON’da dış formun estetiğini, yüzeylerin görünümünü ve hissini, titiz işçiliği ve kullanımdaki işlevselliği ifade etmek için tasarım kalitesi bizler için çok önemlidir.


Anahtarlarımızı tanımlarken biz bunun için “Güvenebileceğiniz işlevsellik” diyoruz. Görünür bir ürün olarak, elektrik anahtarı; elektrik tesisatını odaya bağlar. Bu nedenle elektrik anahtarları hem estetik hem de fonksiyonel gereksinimleri karşılamalıdır. NILSON’un anahtar yüzeyinin dikkat çekici kalitesi, anahtar mekanizmasındaki birçok mekanik parçayı gizler.


Uygulanabilir standart testte göre 40.000 kez anahtarın açılıp kapanması gerekmektedir. NILSON kalite standartları 50.000 kez bu işlemi karşılamaktadır. 


Prizlerimiz için de “Daima En İyi Kontaklar Bizde” mottosuyla çalışıyoruz. Çünkü, elektrik akışının olduğu yerde ısı üretilir ve priz her bağlandığında, mekanik gerilime maruz kalır. Bir prizin gerçek kalitesi bu nedenle kontakların ve yayların kalitesinde gizlenir.

Üretim sırasında uygunsuzluklar için tam otomatik çoklu %100 denetim yapılır. Bir prize, standarda uyması için 10.000 kere fiş takılır ve çıkarılır. NILSON’un prizleri standartlara göre çok daha dayanıklıdır. 


Sektörünüzü yakından bilen biri olarak bize sektörünüzün gelişimi ile ilgili neler söylemek ister siniz? Sektörünüzle ilgili ülkemizin dünya pazarındaki yeri neresi öğrenebilir miyiz?


Anahtar – priz sektörünün gelişimiyle ilgili olarak son 10 – 15 yıla bakıldığı zaman kuşkusuz muazzam bir gelişme dikkat çekmektedir. Dünyada bu konuda başı çeken ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye gerçekten müthiş bir alternatif üretici ülke konumuna gelmeyi başarmıştır. Bu yüzden dünya pazarındaki en önemli oyuncular Türkiye’ye gelerek ciddi yatırımlar içerisinde bulunmaktadır. 


Bu şekilde yükselen bir ivme hem bizi hem de ülkemizi olumlu bir şekilde değişime ve gelişime zorunlu kılmaktadır. Ve bunun sonucunda da gerek NILSON olarak biz gerekse diğer markalar büyüyerek dünya pazarında önemli bir paya sahip olmayı başarıyor. 


Son olarak kendi sektörünüzle ilgili yaşadığınız sorunlar neler ve bu sorunların çözümü noktasında önerileriniz nedir öğrenebilir miyiz?


Sektörümüzle ilgili olarak belli başlı sorunlar konusunda maalesef kaliteden ödün verilerek daha ucuz ürün satma anlayışı önümüzde büyük bir problem olarak durmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeki Avrupalı üreticiler kaliteden ödün vermeden kar marjını da rekabet edilebilir seviyede tutarak günün sonunda ciddi karlar elde ederken, Türkiye’de maalesef bu durum aynı şekilde yürümemektedir. Ve bu durum sektörümüze gerek Türkiye pazarında gerekse yurtdışı pazarında zararlar vermektedir.

Bu gibi uzun vadeli olmayan, geçici uygulamaların hiçbir zaman çözüm oluşturmayacağını Türk üreticilerin anlaması gerekmektedir. Unutmamalıyız ki gerek Avrupa’da gerekse Afrika’da “Made in Turkey”nin pozitif imajının oluşması uzun yıllar aldı ve bu imaja gelebilecek en ufak negatif bir etki ülkemizi derinden sarsabilecek potansiyele sahiptir.


Sonuç olarak Türk üreticiler olarak kalite ve inovasyondan kesinlikle vazgeçmemeliyiz ve Avrupalı büyük oyuncuları kendimize rakip olarak görmeliyiz. 




FLASH GRUP PRİZ SERİSİ


Günümüzün ihtiyacı olan hızlı ve kolay, kapakları açmadan, duvara veya zemine montaj,

TSE standartlarında kaliteli ve güvenli üretim,

850ºC’ye dayanıklı yanmaz plastik,

MS70 ısınmaya dayanıklı pirinç kontaklar,

Kolay kablo bağlantısı,

Çevreye duyarlı geri dönüşümlü malzeme.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladıÖnceki Haber

Başkan Erdoğan gazetecilerin sorularını...

Nokta Elektrik Aydınlatma Sayın Mehmet Volkan ÇOBAN ile söyleşiSonraki Haber

Nokta Elektrik Aydınlatma Sayın Mehmet V...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar