Multitek Yangın Alarm Sistemleri ailesini genişletiyor / AKILLI ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMLERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Multitek Yangın Alarm Sistemleri ailesini genişletiyor / AKILLI ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMLERİ

Multitek Elektronik 2021 yılının 2. çeyreği itibariyle sertifikalı Akıllı Adresli Yangın Alarm Sistemlerini ürün ailesine ekledi. Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemlerinin yanına eklenen Akıllı Adresli Yangın Alarm Sistemleri ile farklı büyüklükteki projelerin ihtiyaçlarına uygun olarak farklı çözümler sunulmakta. 

Akıllı Adresli Yangın Alarm Sistemleri, aynı Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemlerinde olduğu gibi EN54 ve CE belgelerine sahiptir ve ISO9001 yönetim standardına uygun bir şekilde üretilmektedir. 

Akıllı Adresli Yangın Alarm sistemleri, detektörlerden gelen alarmın noktasal yerinin tespit edilmesine ihtiyaç duyulan büyük ve orta ölçekli projelerde kullanılır. Bu sistemlerde, alarm veren dedektörün konum bilgisi alarm panelinde izlenir. 

Akıllı Adresli Yangın Alarm Sistemlerinin ana ürünleri alarm panelleri ve detektörlerdir. Multitek Alarm panellerinde 3 adet opsiyon bulunmaktadır: 1 Çevrimli 240 adet dedektör kapasiteli alarm paneli, 2 Çevrimli 240 adet dedektör kapasiteli alarm paneli ve 4 Çevrimli toplamda 508 adet dedektör kapasiteli alarm paneli. 

 

Multitek Akıllı Adresli Alarm Panellerini farklı kılan bazı özellikler:
*Akıllı Adresli Yangın Alarm Panelleri özel bir haberleşme protokolü ile dedektör ve diğer uç birimler arasında uzun mesafelerde bile sorunsuz haberleşir. Bu şekilde çevrim başına kullanılan kablo kesitine bağlı olarak 2.5 km’ye kadar çıkan kablo mesafesi sağlanır.

*Her panelde her biri ayrı ayrı programlanma özelliğine sahip 72 adet bölge mevcuttur.

*Sistemin kurulumunda tüm konfigürasyon ve sistem tasarımı panel üzerinden veya panel ile birlikte sağlanan yapılandırma yazılımı aracılığı ile bilgisayar üzerinden de kolayca yapılabilir.

Akıllı yangın alarm panelleri birbirine bağlanarak sistemin kapasitesi artırılabilir. 16 adede kadar yangın alarm paneli birbirine bağlanarak toplamda 8.128 adet dedektör kapasitesine ulaşılır.

Akıllı Adresli Yangın Algılama Sistemlerinde akü gerektirmeyen tekrarlama paneli, ister 1 adet akıllı adresli yangın alarm paneline, ister birbirine bağlanmış (network edilmiş) akıllı adresli yangın alarm panellerine bağlanıp sistem hakkında bilgi verme özelliğine sahiptir.

Akıllı Adresli Yangın Alarm Sisteminde izolatörlü veya izolatörsüz; adresli optik duman dedektörü, ısı ve ısı artış dedektörü, optik duman ve ısı (Multisensör) dedektörü, doğalgaz dedektörü, izolatörlü alarm butonu, izolatörlü ve flaşörlü siren, gaz dedektörlerini haricen beslenmeyen harici güç kaynakları kullanılmaktadır. Ayrıca Akıllı Adresli Yangın Alarm Sisteminde 2 adet de konvansiyonel siren bağlanabilen çıkış mevcut olup, bu çıkışlara toplamda 50 adet siren bağlanabilmektedir.

 

Akılı Adresli Yangın Alarm Sisteminde kullanılan modüller aşağıdadır:
1-Akıllı Adresli İzolatörlü Konvansiyonel Bölge ve Siren Modülü   
2-Akıllı adresli İzolatörlü Kuru Kontak Giriş Modülü (Tek Giriş) 
3-Akıllı Adresli İzolatörlü Harici beslemeli Giriş/Çıkış modülü (Tek Giriş/Tek çıkış) 
4-Akıllı Dahili İzolatörlü Kuru kontak Giriş/Çıkış modülü (Tek Giriş / Paralel iki Çıkış)                                
                                                    
Akıllı Adresli Yangın Alarm Sistemlerinde ayrıca izolatörlü montaj tabanı veya Buzzerlı (sesli) montaj tabanı da kullanılmaktadır. Doğalgaz dedektörlerinin, Beam (ışın) tipi dedektörlerin ve bazı modüllerin harici beslemesi için de harici 24V 5Ah’lık Harici Güç kaynağı da kullanılabilmektedir.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siemens’in dokunmatik panelleriyle ofisler akıllanıyorÖnceki Haber

Siemens’in dokunmatik panelleriyle ofisl...

TET 2020 İhracat Başarı Ödülleri’nde, Erse Kablo Rakipleri Arasında Fark Yaratarak YükseliyorSonraki Haber

TET 2020 İhracat Başarı Ödülleri’nde, Er...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar