LINUX ve ANDROID TABANLI IP İNTERKOM SİSTEMLERİN YAPISI ve FARKLARI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LINUX ve ANDROID TABANLI IP İNTERKOM SİSTEMLERİN YAPISI ve FARKLARI

IP İnterkom sistemlerinde genel olarak Linux veya Android işletim sistemleri kullanılır. Bu sistemlerin kurulumu, işletim sistemi haricinde neredeyse birebir aynıdır; hepsi IP tabanlı kapı paneli, daire cihazı, bunları birbirine bağlayan anahtarlama cihazları ve CAT5/6 kablodan meydana gelir. Ancak Linux ve Android işletim sistemlerinin yazılım yapısından dolayı cihazların donanımsal yapısında ciddi farklılıklar vardır.

Android IP İnterkom Sistemi
Bu sistemler tıpkı Android işletim sisteminde çalışan cep telefonları gibi hızlı işlemciye, yüksek bellek kapasitesine ve yüksek kamera çözünürlüğüne sahiptir. Bu nedenle Android işletim sistemine sahip IP İnterkom sistemlerine yeni çıkacak teknolojileri eklemek çok kolaydır. Örneğin; yüz tanıma, akıllı ev özelliklerini cep telefonundan kontrol, sesli komut ile cihazları kontrol etme gibi yapay zekâya dayanan özellikleri yıllar önce kurulan bir Android IP interkom sistemine dahi yüklemek mümkündür.

Aşağıda Multitek firmasının Android işletim sistemine sahip örnek cihazların görselleri sunulmaktadır.


Linux IP İnterkom Sistemi
Bu sistemler Linux işletim sisteminin çok sınırlı bir kısmını kullandığından hızlı işlemciye ihtiyaç duymaz. Çok kısıtlı RAM bellek kullanılır ve gereksinim duyulan FLASH bellek sınırlıdır. Bütün bu nedenlerden dolayı cihaz maliyeti oldukça düşüktür. Ancak bu sistemler sınırlı hafızası ve düşük hızlı işlemcilerinden dolayı genelde akıllı ev, cep telefonu ile akıllı ev kumandası gibi özellikleri desteklemez. Örneğin yüz tanıma, sesli komut gibi yapay zekâ gerektiren uygulamaları kullanamazlar.

Aşağıda Multitek firmasının Linux işletim sistemine sahip örnek cihazların görselleri sunulmaktadır.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enerji Alanında 40 Üniversite ve 40 Belediye KarşılaştırılacakÖnceki Haber

Enerji Alanında 40 Üniversite ve 40 Bele...

2021, DİJİTAL ATILIMLARIN VE YENİ PAZARLARIN YILI OLACAKSonraki Haber

2021, DİJİTAL ATILIMLARIN VE YENİ PAZARL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar