Kalkınma Yatırım Bankası, rüzgâr enerjisine 822 milyon dolarlık destek sağlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalkınma Yatırım Bankası, rüzgâr enerjisine 822 milyon dolarlık destek sağlayacak
Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop: "2021 yılı boyunca RES projelerine yoğunlaşarak bu alana 310 milyon dolar daha finansman desteği sağlamayı ve 2021 sonu itibarıyla RES projelerinin finansmanında toplam 822 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz."

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, 2021 yılı boyunca Rüzgâr Enerjisi Santralleri (RES) projelerine yoğunlaşarak bu alana 310 milyon dolar daha finansman desteği sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “2021 sonu itibarıyla RES projelerinin finansmanında toplam 822 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Kalkınma Yatırım Bankası açıklamasına göre, Kalkınma Yatırım Bankası, enerjide dışa bağımlılığı azalan bir Türkiye hedefiyle çalışarak bugüne kadar finanse ettiği ve faaliyete başlayan 626 megavat kurulu gücündeki RES projeleri sayesinde 475 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacının karşılanmasına vesile oldu.

Banka ayrıca, 2021 yılında finanse edeceği RES yatırımlarıyla toplamda 920 megavatlık RES kurulu gücüne ulaşılmasını sağlayarak 700 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacının karşılanmasında rol oynayacak.

15 Haziran Dünya Rüzgâr Günü’nde, RES’lerin öneminin giderek arttığını belirten Banka, finanse ettiği RES yatırımlarıyla 1,65 milyon ton eş değer karbondioksit emisyonu azaltımına katkıda bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, yeşil enerji kaynaklarının uluslararası boyutta önemli olduğunu belirterek, iklim değişikliğinin yarattığı küresel tehdidi ortadan kaldırmak için yürütülen çalışmalarda RES’in öneminin giderek arttığını vurguladı.

“RES projelerine finansman desteğimiz sürecek”

Türkiye’de 2020 yılında gerçekleştirilen RES projelerinin yüzde 10’unu Kalkınma Yatırım Bankası’nın finanse ettiğini bildiren Öztop, şunları kaydetti:

“Ülkemizin yenilenebilir enerji gücünde büyük rolü olan rüzgâr enerjisi santrallerine finansman desteği sağlamayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Finansman desteği sağladığımız enerji projelerinin kurulu güç bakımından yüzde 33’ünü RES projeleri oluşturuyor. Banka olarak bugüne kadar toplam 23 RES projesine destek verdik. Faaliyete geçen RES’lerin kurulu gücü 626 megavat ve bu projelere sağlanan toplam finansman miktarı ise 512 milyon dolar seviyesinde. 2021 yılı boyunca RES projelerine yoğunlaşarak bu alana 310 milyon dolar daha finansman desteği sağlamayı ve 2021 sonu itibarıyla RES projelerinin finansmanında toplam 822 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz. RES projelerine olan finansman desteğimiz gelecek yıllarda da devam edecek.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rüzgar, yükselen kapasitesiyle yenilenebilir enerjide payını artırıyorÖnceki Haber

Rüzgar, yükselen kapasitesiyle yenileneb...

Elon Musk’tan yeni açıklama: Temiz enerji kullanımı onaylanırsa Bitcoin ile ödeme kabul edilebilirSonraki Haber

Elon Musk’tan yeni açıklama: Temiz enerj...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar