israil insanlık görsün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
israil insanlık görsün
İsrail 'insanlık' görsün: Rehinelerle böyle vedalaştılar... Hamas ile İsrail arasındaki 4 günlük ateşkeste taraflar arasındaki medeniyet ve insanlık farkı bir kez daha görüldü. Kassam Tugayları savaşçıları ile serbest bıraktıkları siviller birbirlerine el sallayarak vedalaşırken İsrail ise cezaevinden tahliye ettiği Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi.

7 Ekim’de gerçekleşen Aksa Tufanı Operasyonu sonrasında Yeni Şafak önemli detaylar elde etti. El Kassam Tugayları’nın esirlerin sağlıklarıyla, inançlarıyla yakından ilgilendikleri öğrenildi. Hamas, baskınla birlikte, İsrail, Amerika, Tayland ve diğer uyruklu esirlere, yaralı olup olmadıkları, kronik bir hastalığı ve ya bağımlı olduğu bir ilaç var mı sorusu soruldu. Esirlere buna göre yaklaştıkları ihtiyacı olanlara ilaç temin ettikleri öğrenildi.

TAYLANDLILAR MİSAFİR

Kassam Tugayları esirlerin inançlarına göre ibadet edebileceği bir ortam oluşturmak için esirlere hangi dinden olduğunu sorduğu, ibadet konusunda bir taleplerinin olup olmadığını sorduğu belirtildi. “Yahudi misiniz?, “Hristiyan mısınız?” sorularına yanıt veren esirlere buna göre muamele ettikleri öğrenildi. Taylandlılara yönelik onların esir olmadıklarını belirten Kassam üyelerinin kendilerine “siz bizim misafirimizsiniz” dedikleri belirtildi.

YER ALTINDA HAVRA

Esir alınan Yahudilerden bazılarının şeker hastası olduklarını belirttiği ve ibadetlerini yerine getirmek istediklerini söylediği öğrenildi. El Kassam Tugayları’nın şeker hastaları için ilaç temin ettikleri ve ibadetlerini yerine getirmek isteyen Yahudiler için tünellerde özel bir odaya küçük bir “havra” yaptıkları öğrenildi. Yeni Şafak’ın ulaştığı kaynaklar Hıristiyanlar için de benzer bir uygulamaya gidildiği kaydedildi. 7 Ekim’de gerçekleşen Aksa Tufanı operasyonu sonrasında ortaya çıkan görüntülerde Kassam Tugayları’nın bazı yaralıları tedavi ettiklerine yönelik görüntüler ortaya çıkmıştı.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör örgütü PKK'nın kış yapılanmasına ağır darbeÖnceki Haber

Terör örgütü PKK'nın kış yapılanmasına a...

Nefesler tutulduSonraki Haber

Nefesler tutuldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar