İlk etapta 1 milyon Suriyeli dönecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk etapta 1 milyon Suriyeli dönecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Zirvesi için gittiği Azerbaycan'da açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Barış Pınarı'na değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan güvenli bölgenin tesisiyle ilk etapta 1 milyon Suriyelinin döneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Zirvesi için gittiği Azerbaycan’da önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türk Konseyi’nin üye ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirdiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türk konseyi olarak kotaları kaldırmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Üye ülkeler arasında geliştirilen ticarette yeni bir adım atılması çağrısını “Uluslararası ticaretin dolara endeksli olması riskleri de beraberinde getiriyor. Yerel paralarla ticaretin yapılmasının önemini hatırlatmak istiyorum. Döviz baskını azaltacak önlemler almalıyız.” ifadeleriyle dile getiren Erdoğan, başta kültür ve eğitim olmak üzere bir çok alanda da çalışmaların ve işbirliğininde artırılması gerektiğini vurguladı.

Zirve’nin önemine dikkat çeken Erdoğan: “Bu zirve tarihi bir nitelik taşıyor. Türk Konseyi gibi yapıların dünya siyasetinde ağırlığı artıyor. Konseyin BMGK ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde gözlemci statüde olmasını istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“İLK ETAPTA 1 MİLYON SURİYELİ DÖNECEK”

Türk Konseyi Zirvesi’nde, Fırat’ın doğusunda gerçekleştirilen, Barış Pınarı Harekatı’na da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Suriye’de son 8 sene de yaşadıklarımız bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünün yok edilemeyeceğini gördük. Bu yüzden Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Bugün itibarıyla yaklaşık 1000 kilometrekarelik alanı teröristlerden temizledik.”

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı ile ilgili, “Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Kısa zamanda Münbiç’ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Türkiye’nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinde kardeşlerimizden çok güçlü destek bekliyoruz. Suriye’nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene, hedeflerimize ulaşıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Açıklamasında Yukarı Karabağ sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Azerbaycan’da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 7. Zirvesi sonuç bildirgesinde, Barış Pınarı Harekatı’na destek kararı yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Putin'in temsilcisi terör örgütüyle anlaştıklarını duyurduÖnceki Haber

Putin'in temsilcisi terör örgütüyle anla...

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketi kabul edildiSonraki Haber

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk p...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar