İki ucu kanlı değnek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki ucu kanlı değnek
İki ucu kanlı değnek: Trump ve Harris'in Gazze politikası... ABD’de başkanlık seçimleri için geri sayım başladı. Gazze’deki soykırım, değişen adaylar ve suikast girişimleriyle 2024 başkanlık seçimleri şimdiden kayıtlara geçen en çalkantılı yıllardan biri oldu. Peki bu seçim Gazze'nin geleceği için ne ifade ediyor, Harris ve Trump Biden'ın İsrail'e koşulsuz destek mirasını sürdürecek mi?

2024 ABD seçim yılı kayıtlara geçen en çalkantılı yıllardan biri oldu.

Geçtiğimiz iki ayda Başkan Joe Biden, gelen eleştirilerin ardından adaylıktan çekildi. Eski Başkan ve Cumhuriyetçilerin mevcut adayı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunuldu ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat adaylığına yükseldi.

Harris’in kampanyasını ABD halkına sunması için 3 aydan daha kısa süresi var.

Seçimlerde ABD seçmenlerinin ana odağı muhtemelen iç ekonomik baskılar olacak. Ancak 47. başkanının dış politikayı nasıl belirleyeceği sorusu da oldukça kritik.

Ukrayna'daki savaş ve Gazze'deki saldırılar ve artan ABD - Çin rekabeti, bir sonraki yönetimin dış politikadaki ana başlıkları olacak.

Peki ABD’deki başkanlık seçimleri, Gazze’deki soykırım için ne ifade ediyor ve neleri etkileyebilir?

Konuyu açıklamaya, Gazze'deki soykırımda en büyük imza sahiplerinden biri olan Biden ile başlayalım.

Biden'ın "İsrail'e koşulsuz destek" mirası
ABD'nin mevcut başkanı Joe Biden, farklı dönemlerde yaptığı röportajlarda "Ben bir Siyonist'im" diyerek İsrail'e koşulsuz desteğini defalarca gösterdi.

İrlandalı Katolik kökenlere sahip Biden, daha önce de İsrail'e yakınlığını göstermek için benzer konuşmalar yaptı, onlarca yıldır Amerikan politikasında etkili olan "İsrail'in Dostları" grubunun başını çeken isimlerden biri oldu.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN
145 işçiyi işten çıkaran işverene 2 milyonu aşkın cezaÖnceki Haber

145 işçiyi işten çıkaran işverene 2 mily...

Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiğiSonraki Haber

Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi tra...

Yorum Yazın

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar