Haram para hayat karartıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haram para hayat karartıyor
Dinimiz İslâm’ın “haram” kıldığı şans oyunlarından biri olan Milli Piyango’nun sözde talihlilerinin hayat hikâyeleri ibretlik sonlarla dolu. Kısa yoldan zengin olmanın hayali ile yılbaşı kumarı oynayarak ikramiye kazanan “haramzede”lerin bazıları intihara sürüklenirken, bazıları ise sefalet içinde bir hayata mahkûm olup evini ailesini kaybetti.

Kısa yoldan zengin olmanın hayali ile yılbaşı kumarı oynayarak ikramiye kazananların bazıları intihara sürüklenirken, bazıları ise sefalete düşüp, evini, işini ve ailesini kaybetti.

2003 Yeşim Akyol

2003'te 2 trilyon TL çıktı. Kavga etmeye başladığı 8 yıllık eşiyle boşandı. Kocası "Para çıkınca beni boşadı" diyerek eşini suçladı.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2004 Necmi Yıldırım

10 trilyon TL'nin dörtte birini kazanan Yıldırım, ikramiye yüzünden kavga çıkaran oğlu tarafından boğazından bıçakla kesilerek yaralandı.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

Erzurumlu Ahmet Bayram'ın (43) hayatı 2005 yılbaşında çeyrek biletine büyük ikramiyenin isabet etmesiyle bir anda değişti. Uzun süredir işsiz olan 9 çocuk babası Bayram, hemen ailesiyle birlikte Ankara'ya giderek 5 milyon liralık ikramiyenin 4'te biri olan 1 milyon 250 bin TL'sini aldı. Parasıyla ilk iş olarak kendisine peruk alan Bayram, İstanbul'a yerleştikten sonra eşini de boşadı.

BANYODA KENDİNİ ASTI

Kendisini gece hayatına veren Ahmet Bayram, bir süre sonra gece kulübünde tanıştığı kadınla evlendi. 5 aylık hamile olduğu öne sürülen bu kadından da bir çocuk bekleyen Bayram, dün akşam saatlerinde eski eşinin yaşadığı Pendik'teki eve gitti. Çok borcu olduğunu söyleyerek, eski eşinden, üzerine yaptırdığı gayrimenkulleri satarak parasını vermesini isteyen Bayram olumsuz yanıt aldı. Saat 23.00 sıralarında banyoya giren Bayram'dan uzun süre ses çıkmayınca büyük kızı kapıyı zorlayarak içeriye girdi. Babasının kalorifer borusuna asılı cesediyle karşılaşan genç kız çığlık çığlığa yardım istedi. Polisin eve gelmesinden sonra yapılan incelemenin ardından Bayram'ın cesedi Pendik Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2006 Abraham Shaksphere

ABD'de 2006 yılında 17 milyon dolarlık ikramiye kazandıktan sonra kayıplara karışmıştı. Adamın cesedi, boş bir arazide üstüne beton dökülmüş halde bulundu.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2007 Kimliğini gizliyor

MİLLİ Piyango'nun yılbaşı çekilişinde verdiği 20 milyon TL'lik büyük ikramiyenin çeyrek biletiyle dört ortağından biri olan Denizlili inşaat işçisi 35 yaşındaki talihli, 5 milyon TL'nin sahibi oldu. Talihli, herhangi bir hayır kurumuna bağış yapmadı, parasını TL, dolar ve euro olarak eşit şekilde üçe bölüp İş Bankası'na 12 ay vadeyle yatırdı. Kendisine ise 5 bin TL harçlık ayırdı.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2008 NACİ EMEL

21,7 milyon liralık ikramiyeyi kazandı. Ancak bileti, pantolonun cebinde çamaşır makinasına girdi. Talihsiz talihli, Milli Piyango İdaresi'ne başvurdu ancak biletinin numarası tahrif olduğu için olumsuz yanıt aldı.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2009 Ispartalı Kimliğini gizledi

Ispartalı talihli, Ziraat Bankası Isparta Şube Müdürü Mustafa Zeki Yılmaz aracılığıyla 7.5 milyon TL'lik ikramiyesini aldı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yıldırım, ikramiye çekini Şube Müdürü Yılmaz'a teslim etti. Gazetecilerin sorusu üzerine talihli hakkında bilgi veren Yılmaz, talihlinin 45 yaşında evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyledi. Özel sektörde işçi olarak çalışan talihlinin son derece düzenli bir hayatı olduğunu bildiren Yılmaz, "Talihli kendi yağı ile kavrulan bir vatandaş. Parasını aldıktan sonra bunu nasıl değerlendireceğini daha sonra düşünecek" dedi.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2011 Yusuf Akoğlu

Yılbaşında 10 milyon ikramiye kazanan Yusuf Akoğlu, 2 ay sonra köyüne döndü. Gecekonduda yaşayan Akoğlu, hala 2.5 liralık peynirli börek ve ıhlamurla kahvaltı yapıyor.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2012 Şahin Özdemir

Kan davasından kaçtı. Fakirlikten Bilkent'te okuyamadı. 800 TL maaşla işe başladı. Ve sonunda talih kuşunu yakaladı.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

Yılbaşında 11 milyon TL kazandı. Milli Piyango biletine yılbaşında 11 milyon lira isabet eden Şahin Özdemir, 6 kardeşine 1'er milyon lira verirken, kendisine cip, kayınpederine de ev aldı. Borcunu kapatan talihli, halen çatısı akan iki katlı baba evinde yaşıyor.

Milli Piyango zenginleri bakın şimdi ne halde?

2013 İlhan Kemal Ç.

Osmaniye'de çeşitli suçlardan kaydı bulunan işsiz 32 yaşındaki Hasan Tuncel, yolda yürürken silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Cinayet şüphelisi olarak 19 yaşındaki Muhammed Ç. ile akrabası 30 yaşındaki İlhan Ç. tutuklandı.

CENAZESİNİ BİLE KALDIRAN OLMADI

Mehmet Sarıoğlu'nun 1975 yılında aldığı Milli Piyango biletine ikramiye çıktı. Hiç evlenmeyen ve amelelik yaparak geçimi sağlayan Sarıoğlu'nun çeyrek biletine ikramiye çıkmasıyla birden hayatı değişti. O yıllardaki para ile 25 bin lira kazanan Sarıoğlu, bir anda zengin oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atletizmde 2020 yılında 69 Türkiye rekoruÖnceki Haber

Atletizmde 2020 yılında 69 Türkiye rekor...

ŞARJINIZ YOKSA ŞİMDİ VİKO USB’Lİ PRİZ VAR!Sonraki Haber

ŞARJINIZ YOKSA ŞİMDİ VİKO USB’Lİ PRİZ VA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar