Günsan Elektrik CEO Stephane Nuss ile Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Günsan Elektrik CEO Stephane Nuss ile Söyleşi

Sayın Stephane Nuss, okurlarımıza kendinizden ve sektör geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Lisans derecemi Strasbourg Üniversitesi’nde Enerji Mühendisliği alanında yaptım. Ardından MBA eğitimimi ise HEC Yönetim Okulu’nda tamamladım. 10 yıldan fazla bir süredir, elektrik sektörünün Avrupa ve Orta Doğu’daki satış, pazarlama stratejileri, ürün geliştirme ve perakende alanlarındaki uluslararası pozisyonlarında yer aldım. Aralık 2014’ten bu yana ise Günsan’ın CEO’su olarak görev yapmaktayım. 


2014 yılı itibari ile son iki senedir Günsan olarak planlanan iş hedeflerinizi gerçekleştirebildiniz mi?


Evet, Günsan 3 yıllık stratejik planı ile uyumlu doğrultuda ilerliyor, firmayı farklı yönlerde, coğrafyalarda ve kategorilerde geliştiriyoruz. Ekip firmanın bu değişiminden dolayı çok heyecanlı çünkü birçok fırsat ortaya çıkıyor. Günsan’nın lokal ve global karışımı olan bir firma olması, sağlam temellerini korumamızı ve aynı zamanda firmanın daha profesyonel bir şekilde gelişmesini sağlıyor.


Özellikle bir yıldan az bir süre önce yeni Günsan sigorta şalt serimizi piyasaya çıkardık. Ürünümüzün kalitesi ve rekabetçi fiyatlandırmamız sayesinde sektörde lider olma yolunda ilerliyoruz. Temel iş alanımız olan anahtar prizde ise son kullanıcının günlük hayatına değer katmak amacıyla Eqona Pratik serimizi piyasaya sunduk. Gelecekte de bu trendleri takip ederek yeni ürünler piyasaya sürmek istiyoruz.


Bilindiği gibi Ar-Ge markalaşmada ve sektörde kalıcı olmak adına çok önemli. Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Daha önce bahsettiğim gibi, biz git gide son kullanıcının hayatına daha fazla değer katmak istedğimiz için AR-GE çalışmalarımızı; yenilikçi, yalın ve müşteri deneyimi odaklı sürdürüyoruz. Bizi yeni trendlere, dijital dünyaya, bağlanırlıklara, birlikte çalışabilir sistemlere ve düşük enerji tüketimine direkt olarak erişimimizi sağlayan bir ekosistem geliştirmiş durumdayız.


Günsan’ın da dahil olduğu anahtar priz sektöründe Türkiye’de güçlü firmalar var. Günsan özellikle ihracaatta öne çıkıyor. Son dönem bölgedeki gelişmeler Günsan’ın dış ticaretini etkiledi mi?

Bütün diğer Türk ihracatçıları kadar özellikle Ukrayna ve Rusya’daki gelişmelerden biz de etkilendik. Ne var ki bu bölgelerden fazla etkilenmiş olmamız iyiye işaret. 2015’ten beri dış ticarette Orta ve Doğu Avrupa’da yeni ülkelere açılmış olmamız, dengede kalmamızı sağlarken; son dönemdeki gelişmelerin etkisini de azalttı. Önümüzdeki yıllarda, ihracat kesinlikle Günsan için bir büyüme platformu olacaktır. 


Sayın Stephane Nuss son yıllarda sektördeki firmaların önde gelenleri akıllı ev sistemleri ve enerji tasarrufu alanında ciddi yatırımlar yapıyorlar Günsan olarak bu konuda sizin de bir Ar-Ge çalışmanız var mı?

Günümüzde piyasada ev otomasyon sistemleri sunan birçok firma var, fakat ben yaklaşımın müşteri ihtiyaçları ile uyumlu olduğuna inanmıyorum, piyasadaki ürünler hem çok karmaşık hem de çok pahalı. Biz Günsan olarak, ev otomasyon sistemlerinin akıllı ve kullanıcı dostu olması gerektiğine inanıyor ve ürün geliştirmede bu hususları dikkate alıyoruz.


Sektörün dünü, bugünü ve yarını hakkında neler söylemek istersiniz?

Günümüzde sektör olarak halen geleneksel anahtar priz monte ediyoruz. Fakat bence gitgide dijitalleşmeyi takip edeceğiz. Dünya giderek daha fazla elektrik kullanımı odaklı oluyor (elektrifikasyon, nesnelerin interneti, yeni uygulamalar) bu bağlamda Günsan olarak oynamamız gereken anahtar bir rolümüz var geçmişten gelen temellerin gücüyle yeni trendlere hitap ederek sektörümüzün dönüşümünü sağlamak. Özellikle elektrik ürünleri ve elektronik cihazlar arasında çok net bir yakınlaşma görüyorum ve bu bizim önümüzdeki aşılması gereken en büyük kademe.


Derginiz vasıtası ile bizlere de kendimizi anlatma fırsatı verdiğiniz için Günsan adına teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polimerler ve Kablo Dünyası - 3 / Silikon Kauçuk Yalıtım ve Kılıf BileşikleriÖnceki Haber

Polimerler ve Kablo Dünyası - 3 / Siliko...

Günsan’ın Yenİ Model Grup Prizleri ile Tanışın!Sonraki Haber

Günsan’ın Yenİ Model Grup Prizleri ile T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar