Gülpa Elektrik Sayın Mustafa Adıgüzel İle Söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gülpa Elektrik Sayın Mustafa Adıgüzel İle Söyleşi

Sizi tanıyabilir miyiz? Kısaca kendinizden bahseder misiniz? İş deneyimlerinizi öğrenmek ve okurlarımıza aktarmak adına tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 

 

Ben Mustafa Adıgüzel. 1976 İstanbul doğumlu evli ve 4 çocuk babasıyım.

 

Gülpa Elektrik’in hikâyesi, baba Hacı Mehmet Adıgüzel’in 1962 yılında Kazancı Aydınlatma’da sektöre ilk girişiyle başladı. Sektör içerisinde geçen yıllar içerisinde önemli bir tecrübe kazanan Mehmet Adıgüzel 1976’da ilk firmasını kurdu ve o dönemin şartlarında cesaretle imalatçılığa başladı. Uzun süren Peşel Boru imalatının ardından Aydınlatma grubuyla sektördeki ticari hareketliliğini bir tık daha üste çıkardı.

Sektörden aldığı güvenle Gülpa Elektrik kısa sürece şirketleşti. 

 

Şirketin günümüzdeki ortağı ve aynı zamanda deneyimli yöneticisi Mustafa Adıgüzel ise daha ilkokul çağlarındayken babasının yanında çalışmaya başladı. 2002 yılında Limited Şirketi olarak Gülpa ismiyle elektrik sektörünün kalbinde yer alan firma, imalat ile birlikte toptan elektrik malzemelerinin satışı için yurt genelinde önemli bir Pazar ağı oluşturdu. 2008 yılında ise ithalat hizmetleri şirket bünyesine dâhil edildi.


Firmanız ve firmanızın faaliyet alanları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?  

 

Gülpa Elektrik olarak sektörde lokomotif diye tabir edilen hemen tüm markaların ürünlerinin satışını yapmaktayız.  

 

Uzun yıllardır sektörde olan biri olarak, geçmişten günümüze Elektrik Sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Günümüzde, bir milyon liranın, beş milyon lira değer gördüğü bir dönemi yaşıyor ve bu şartlarda ticaretimizi devam ettiriyoruz. Vadelerin sekiz aydan, 4 ay’a, 2 ay’ a indiği dönemde iş yapmaktayız. İşimiz zor ama bu şartlara ayak uydurarak ticaretimize ve sektörümüze hizmet etmeye devam ediyoruz.   


Sektörümüzde yeni girmiş olan yada sektörümüze yatırım yapmak isteyen girişimci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir? 

 

Şahsen hayranı olduğum bir sektördeyiz. Yaptığım işi de çok seviyorum. 

 

Sektöre yeni girecek olan yatırımcılara öncelikle şunu iyi bilmelidir ki Elektrik Piyasası sadece beş on kalem malzemeden uluşmamaktadır. 12 binden fazla ürün çeşidinin olduğu bir piyasamız var. Sektöre girmek isteyen genç girişimci arkadaşlarımızın, birkaç kalem üründe sıkışıp kalmamalarını, bu çeşitlilik içerisinden bir çok farklı ürünler seçerek ticaret yapmalarını yada yeni ürünler tasarlayarak imalat, ihracatını yapmalarını tavsiye ederim.  

 

Ayrıca, kararlı ve ilkeli çalışarak, her zaman gelecek vaat eden bir sektörde iş yapacaklarını unutmamalarını bilmelerini isterim. 

 

 

Sayın Mustafa Adıgüzel bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı? 

 

Şahsım ve firmam adına sizlere de sektörümüze verdiğiniz hizmetten dolayı teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Prysmian yerli üretim ile ekonomiye katkı sağlıyorÖnceki Haber

Türk Prysmian yerli üretim ile ekonomiye...

Makel Elektrik Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesini ziyaret ettiSonraki Haber

Makel Elektrik Borusan Asım Kocabıyık Me...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar