Fıkra değil gerçek en çok şikayet edilen kurum...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fıkra değil gerçek en çok şikayet edilen kurum...
En çok şikayet edilen kurum belli oldu: Şaşırtan sonuç

 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, 2022'deki tüketici şikayetlerini değerlendirerek, "Bu yıl birinci sırayı yüzde 32 ile tüketici hakem heyetleri şikayetleri aldı. Yani şaşılacak bir durum. Tüketiciyi korumakla alakalı kurulan tüketici hakem heyetleri, tüketici tarafından en çok şikayet edilen kurum oldu" dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 2022 yılındaki tüketici şikayetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şahin, Kayseri'de birlik avukatlarının ofisinde yaptığı basın toplantısında, Tüketiciler Birliği'nin Türkiye'nin 40 ilinde faaliyet gösteren, şubeleri ve temsilcileri olan bir tüketici örgütü olduğunu anımsattı.

Her yıl şikayetlerin yüzde 100'ünün mal ve hizmetler üzerine olduğuna değinen Şahin, bu yıl ise tam tersi bir durum yaşadıklarını anlattı.

"Yani şaşılacak bir durum"
Şahin, 2022 yılında şikayetlerin sadece yüzde 38'inin alınan mal ve hizmetle ilgili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her sene ilk sırada bankalar, ikinci sırada GSM operatörleri yer alırdı. Uzaktan satışlar, internet hizmetleri, mobilya, beyaz eşya ya da elektronik teknik servislerle ilgili şikayetler birbiriyle yer değiştirirdi. Bu yıl birinci sırayı yüzde 32 ile tüketici hakem heyetleri şikayetleri aldı. Yani şaşılacak bir durum. Tüketiciyi korumakla alakalı kurulan tüketici hakem heyetleri, tüketici tarafından en çok şikayet edilen kurum oldu. Gelen şikayetler kaymakamlıklara bağlı ilçe hakem heyetleriyle alakalı. Bize gelen 14 bin 763 şikayetin yüzde 32'si ilçe hakemi heyetleriyle alakalı."

"Çoğunlukla satıcı lehine kararlar verildi"
İlçe hakem heyetlerinin kararlarının çoğunun satıcı lehine sonuçlandığını iddia eden Şahin, Tüketici Kanunu'na aykırı bir şekilde, satıcı lehine verilen kararlardan dolayı tüketicilerin hakem heyetlerini şikayet ettiğini dile getirdi.

"Meslek itibarını sarsacak bir sonuç"
Şahin, ikinci sıradaki şikayetleri ise yüzde 30 ile hukuk ofislerinin oluşturduğunu, bazı hukuk ofislerinin insanları icrayla, hapis cezasıyla, sicilini bozmakla tehdit ettiğini ileri sürerek, bunun Türkiye Barolar Birliği'nin sorunu olduğunu, meslek itibarını sarsacak bir sonuç verdiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte KKM'nin 2022 maliyetiÖnceki Haber

İşte KKM'nin 2022 maliyeti

İşte Yeni Evim Kampanyası detaylarıSonraki Haber

İşte Yeni Evim Kampanyası detayları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar