EYT de Kimler Nasıl Emekli Olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EYT de Kimler Nasıl Emekli Olacak?
Yaklaşık 2 milyon kişiyi kapsayan EYT düzenlemesi yeni şartlarıyla ne zaman yasalaşacak? EYT'de kimler nasıl emekli olacak? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası komisyondan geçti. Teklifin 7 Şubat'ta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Komisyon'daki tartışmalardan sonra EYT kademeli emeklilik şartları değişti mi, prim tablosu kadın ve erkek için değişecek mi gibi sorular merak ediliyor.

EYT son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun EYT açıklamalarından sonra şartlar da ortaya çıktı. Yaş şartı kalktı, prim şartı olduğu yerde kaldı. EYT emeklilerde yaşa takılanlar bu gelişmelerden sonra kademeli emeklilik prim tablosunu araştırmaya başladı. EYT erkek, kadın kademeli emeklilik şartları, prim gün sayısı ve EYT'de kimlerin nasıl emekli olacağı hakkındaki tüm detaylar haberimizde olacak!

EYT SON DURUM 2023
Emeklilikte Taşa Takılanlar EYT meselesi komisyonda tartışıldı. Kademeli emeklilik, prim, erkek kadın kademeli emekilik gibi şartlar üzerinde konuşuldu. EYT düzenlemesinin 7 Şubat 2023 tarihinde Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu EYT'nin en geç çarşamba gününe kadar çözüleceğini söylemişti. EYT son durum gelişmelerinde de şu an için sessizlik korunuyor. 2 milyon 250 bin EYT'li şimdiden istemese de prim gün sayısı hesaplama işlemlerini yapıyor. Prim gün sayısı tablosu kadın ve erkeklerde farklı. 

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar için şartları AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklamıştı. EYT düzenlemesinde gözler artık meclise genel kuruluna çevrildi. Komisyonda yapılan tartışmalar sonrasında EYT düzenlemesi 7 şubat salı günü meclis genel kuruluna geliyor. Aynı gün ya da 8 şubat çarşamba günü EYT'nin yasalaşması bekleniyor.

EYT'DE KİMLER NASIL EMEKLİ OLACAK?
8 Eylül 1999 öncesine bakıldığı zaman EYT prim günü 5000 olan herkes emeklilik hakkı kazanıyordu. Ancak EYT şartlarının değişmesinden sonra hem kadınlarda hem de erkeklerde prim gün sayısı arttı. Tablo değişti. Böylelikle SSK EYT emeklisi olabilmek için istenen prim gün sayısı işe başlangıç tarihine göre 5 binden 5 bin 975 güne çıktı. Bu sayı Bağkur'da kadınlarda 7200, erkeklerde ise 9000 oldu.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asla ilave şart getirmiyoruzÖnceki Haber

Asla ilave şart getirmiyoruz

Mobil santrallerimizi bölgeye sevk ettikSonraki Haber

Mobil santrallerimizi bölgeye sevk ettik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar