EPDK’dan Kılıçdaroğlu’nun lisanssız elektrik eleştirisine yanıt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EPDK’dan Kılıçdaroğlu’nun lisanssız elektrik eleştirisine yanıt
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliğinin hedefinin tüketicilere yansıyacak ilave maliyetleri engellemek olduğu ve bu alanda yatırım yapanların önünü açan pek çok uygulamayı barındırdığı bildirildi.

EPDK, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun lisanssız tesislerde üretilen elektriğe satış kısıtlaması getirilmesine yönelik kullandığı ‘elektriğe çökme vergisi’ ifadesinin haksız bir itham olduğunu açıkladı. 

Kılıçdaroğlu’nun düzenlemeye yönelik kullandığı “elektriğe çökme vergisi“ ifadesinin haksız bir itham olduğunu ve gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı kaydedilen açıklamada, “Zira lisanssız elektrik üretim uygulamasının hedefi, tüketilen enerjinin üretilmesi üretilmesidir. Bunun yöntemi, kuralları bellidir ve bu yolla sağlanan fayda herhangi bir şirket, kurum ya da kuruluşa değil ‘bütün tüketicilere’ yansıtılır” ifadeleri kullanıldı.

Enerji tüketimi olmayan bir kişinin elektrik üretimi yapabilmesinin yöntem ve kurallarının da belli olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuzdan lisans alan herkes dilediği kaynaktan elektrik üretimi yapabilme imkanına sahiptir. Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği incelendiği takdirde hedefin tüketicilere yansıyacak ilave maliyetleri engellemek olduğu ve bu alanda yatırım yapanların önünü açan pek çok uygulamayı barındırdığı görülecektir. EPDK, hiçbir yatırımcının ürettiği enerjiye çökmez ya da yatırımından ötürü cezalandırmaz. Ancak lisanssız elektrik üretimi uygulamasının, kolay yoldan para kazanma yöntemi haline getirilmesine, böylelikle gerçek tüketicilerin hakkının yenmesine de müsaade edilmeyecektir. Kurum olarak düzenlememiz ile ilgili bütün muhataplarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Kastamonulu girişimci sel felaketinden etkilendi modüler güneş enerjisi panelleri ürettiÖnceki Haber

Kastamonulu girişimci sel felaketinden e...

İGDAŞ, Çekmeköy’de yeni şebeke şefliği binasını hizmete sunduSonraki Haber

İGDAŞ, Çekmeköy’de yeni şebeke şefliği b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar