Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar bayrağı alkışlarla devraldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar bayrağı alkışlarla devraldı
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına atanan Alparslan Bayraktar, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Fatih Dönmez'den devraldı. Bayraklar ile 13 yıl boyunca beraber çalıştıklarını söyleyen Dönmez, gönül rahatlığıyla bayrağı devrettiğini söyledi. Enerji alanındaki projeleri daha da ileri taşımaya gayret edeceklerini belirten Bakan Bayraktar ise konuşmasının sonunda duygusal anlar yaşadı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına getirilen Alparslan Bayraktar, bakanlıkta düzenlenen tören ile görevini Fatih Dönmez'den devraldı. Bayrağı teslim eden Fatih Dönmez, 13 yıl boyunca beraber çalıştıkları Alparslan Bayraktar'ın bu dönemde enerji alanında elde edilen başarılarda çok büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Fatih Dönmez'in açıklamaları şöyle:

"Petrolde birçok yeni keşif gerçekleşti. Özellikle Cudi Gabar bölgesinde petrolde üretim kapasitemizi, dolayısıyla yerlilik imkanımızı 2 kat artırdık. Madencilikte rekorla geçen bir dönem oldu. İhracatımızı 6,5 milyar dolara çıkarmış olduk. Bor tesisimiz üretime geçmiş durumda. Bu çağın kritik elementlerinden lityum pilot tesisini devreye aldık. Cevherden mücevhere giden strateji belirleyerek katma değerli ürünlerin üretimini gerçekleştirmiş olduk.

'BAŞARILARDA ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VAR'
Bu görevi uzun yıllar birlikte mesai yaptığımız Alparslan kardeşimize bırakacağız. Kendisiyle hem EPDK'da, hem müsteşarlığım döneminde yardımcım olarak, bakanlığımda bakan yardımcım olarak beraber çalıştık. 13 yılı aşkın bir süredir birlikte çalıştık. Bu başarılarda hiç şüphesiz kendisinin de çok büyük emeği ve katkısı var. Gönül huzuru içinde bugün bayrağı kendisine devrediyorum. Bilgi ve tecrübesiyle bakanlığımızı bugün geldiğimiz noktadan çok daha ötesine taşıyacaktır.

Bütün mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana hakkım helal olsun. Aileme teşekkür ediyorum, onlar fedakarlık yaptılar. Türkiye Yüzyılı'mızın ilk kabinesine de üstün başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

'TÜRKİYE ENERJİDE DAHA BÜYÜK AKTÖR OLACAK'
Yenilenebilirden nükleer enerjiye, madencilik sektörüne, elektrik, doğal gaz altyapı projelerine kadar bizleri Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak projelerde sizden devraldığımız bayrağı daha ileri taşımanın gayreti içinde olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda enerji ve tabii kaynaklar alanında daha büyük bir dönüşüm için yeni bir yatırım ve reform hamlesiyle ülkemizin refahına en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. İnanıyorum ki bu sayesinde bölgesinde enerji alanında büyük aktör olan Türkiye'nin rolünü daha da güçlü hale getireceğiz.

Güçlü bir siyasi kararlılık olmadan bu hedefleri gerçekleştirmek mümkün değil. Cumhurbaşkanımıza, ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu ve bize verdiği destekten dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Berat Albayrak ve Bakan Dönmez'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin iki numarası Cevdet Yılmaz görevi devraldı!Önceki Haber

Türkiye’nin iki numarası Cevdet Yılmaz g...

Şampiyon Galatasaray'da yaprak dökümü!Sonraki Haber

Şampiyon Galatasaray'da yaprak dökümü!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar