Elektrikli otomobillerin bataryaları kaç yıl dayanıyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrikli otomobillerin bataryaları kaç yıl dayanıyor?
Elektrikli araçların pek çok olumlu yanı var muhakkak fakat otomobil meraklılarının aklında tek soru var: Bataryaların ömrü ne kadar olacak? Elektrikli otomobil analiz firması Recurrent'in 15 bin araç üzerinde yaptığı araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Gelin yakından bakalım.

Elektrikli araçlar artık dünya çapındaki otomobil pazarında önemli bir paya sahip. İçten yanmalı motorlar önümüzdeki birkaç yılda elektrikli araçlara tamamen boyun eğecek gibi görünüyor. Elektrikli araçların pek çok olumlu yanı var muhakkak fakat meraklıların aklındaki en önemli soru şu: Bataryaların ömrü ne kadar olacak?
ABD merkezli elektrikli otomobil analiz firması Recurrent, elektrikli otomobillerin bataryaları hakkındaki bu merakı ortadan kaldıran bir araştırmaya imza attı. Gelin sonuçlara hep birlikte bakalım.

15 binden fazla elektrikli araç incelendi
Farklı marka ve modellerde 15 binden fazla elektrikli araç üzerinde incelemeler gerçekleştirildi. Araçlar ABD'nin farklı bölgelerinde dolaşırken Recurrent şarj aktivitesi, pil yüzdesi ve tahmini menzilin verilerini toplayarak araştırmayı sonuçlandırdı. Araştırma kapsamında 15 bin araçtan yalnızca yüzde 1,5’inin bataryasının değiştirildiği ortaya çıktı.

Elektrikli araçlar genellikle 8-12 yıllık bir batarya garantisi ve kilometre menzili ile birlikte müşteriye sunuluyor. Recurrent yaptığı araştırmada çoğu sürücünün bu garantiler sona erdikten sonra bile bataryalarını değiştirmediğini belirtiyor.
Kullandığımız cep telefonlarından da aşinayızdır. Bataryalar zaman geçtikçe daha az verimli hale gelebiliyor. Aynı durum elektrikli araçlar için de geçerli fakat burada işin içerisine çevresel faktörler, sürücü alışkanlıkları, hava koşulları ve kullanılan batarya teknolojisi gibi pek çok faktör giriyor.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazze alev alev yanıyorÖnceki Haber

Gazze alev alev yanıyor

Batı’nın vicdanı Müslüman soykırımlarına kapalıSonraki Haber

Batı’nın vicdanı Müslüman soykırımlarına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar