Bayraktar TB3 ve Kızılelma göreve hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayraktar TB3 ve Kızılelma göreve hazırlanıyor
Türk savunma sanayii, Cumhuriyet'in 100. yılında geleceğin muharebe sahasında oyun değiştirici olacak Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma'yı göreve hazırlıyor.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhuriyet'in 100. yılına hazırladıkları en büyük sürprizin 20 yıllık hedefleri olan, havacılıkta geleceğin muharebe dünyasında oyun kurucu olmayı ifade eden Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi olduğunu söyledi.

Bayraktar, şöyle konuştu:

"Kızılelma yüksek bir hedefe, ideale yürümekse bu ilk günden beri en büyük hedefimizdi. Cumhuriyet'in 100. yılında uçuracağız demiştik. Bir sürpriz yapak 2023'e 1 ay kala ilk uçuşunu gerçekleştirdik. Sonrasında Kızılelma geliştirme ve test faaliyetlerine devam etti. Dünya havacılık tarihine damgasını vuracak uçuşlar icra etti. Bunlardan bir tanesi Bayraktar Akıncı ile yakın kol uçuşuydu. Bu dünyada ilk defa yapıldı. Bir anlamda geleceğin muharebesine şimdiden göz atmış olduk."

"Kızılelma 2023 yılında bütün dünyaya damgasını vuracak uçuşlar gerçekleştirdi"

Artık 5. Nesil savaş uçaklarına üretilecek son insanlı savaş uçakları olarak bakıldığının altını çizen Bayraktar, "SİHA'larımız muharebe tarihinde nasıl paradigma değişikliğine yol açtıysa benzer bir durum yaşanacak. Filo otonomisiyle, yapay zekayla donatılmış ve pilotu tehlikeye sokmayan insansız savaş uçakları olacak. Geleceği bir anlamda ülkemiz adına yakınlaştırmış olduk. Kızılelma 2023 yılında bütün dünyaya damgasını vuracak uçuşlar gerçekleştirdi. Kızılelma ve Akıncı bu uçuşları milli teknoloji geliştirme seferberliğimizin milletimizle buluştuğu TEKNOFEST İstanbul'da gerçekleştirdi. Aynı zamanda Türk Yıldızları ile yakın kol uçuşu bir gösteri uçuşu olarak yapıldı. Bu da dünya havacılık tarihi açısından toplum önünde yapılması hasebiyle ilkti. Bu anlamda dolu dolu bir 100. yıl yaşadık. Semalarımda hür ve bağımsız olacağım diyen milletimizin ifadesi olan bu teknolojiler Cumhuriyet'in 100. yılında kutlanmış oldu." dedi.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enkaz altında da binlerce ceset varÖnceki Haber

Enkaz altında da binlerce ceset var

Mersin Limanı'nda 610 kilogram kokain ele geçirildiSonraki Haber

Mersin Limanı'nda 610 kilogram kokain el...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar