Batı’nın vicdanı Müslüman soykırımlarına kapalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batı’nın vicdanı Müslüman soykırımlarına kapalı
Müslümanlar soykırıma uğruyor, Batı umursamıyor. Tıpkı Karabağ'da, Bosna Hersek’te ve şimdi Gazze’de olduğu gibi... Batı önceki yıllarda Müslümanların katledilmesine nasıl göz yumduysa bugün de Gazze’de İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri bombalamasına hem gözünü hem de vicdanını kapattı.

"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?”

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mızın bu sözleri Batı’nın 102 senedir bir arpa boyu yol alamadığını, vicdansızlığını daha da perçinlediğini gözler önüne seriyor…

Batı; 1995’te Bosna Hersek’te, 2023’te de Gazze’de olanlara karşı “üç maymunu” oynamayı tercih ediyor: Görmedim, duymadım, bilmiyorum.

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze'de 7 Ekim’den beri “soykırım” yapıyor.

Takvimler 11 Temmuz 1995’i gösterdiğinde Sırplar da Srebrenitsa’da soykırım yapmış, 8 binden fazla Boşnak’ı acımasızca katletmişti.

Batı, 28 sene önce Bosna Hersek’te Müslümanların katledilmesine nasıl göz yumduysa bugün de Gazze’de İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri bombalamasına sesini çıkarmıyor.

Batı’nın İsrail için döktüğü gözyaşı sahtekarlığın dik alası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı’nın ikiyüzlülüğünü "Gazze’deki zulme gözlerini kapatan Batılı güçlerin İsrail için döktükleri gözyaşı, sahtekarlığın dik alasından başka bir şey değildir. Daha dün Ukrayna’da yaşanan savaşta ortaya çıkan kayıplar için dünyayı ayağa kaldıranların, Gazze’deki aleni katliama duvar kesilmesi, bu riyakarlığın en somut ifadesidir" sözleriyle dile getirdi.

Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç de "Ben Avrupa'ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik. Çünkü hiçbir kutsal yere saldırmadık. Oysa onlar bunların tamamını yaptı. Hem de Batı'nın gözü önünde; Batı medeniyeti adına." diyerek Batı’nın eylemsizliğinin altını çizmişti.

Batı’nın vicdanının bile “sızlamadığı” Srebrenitsa’da neler yaşandı ve Gazze’de neler yaşatılıyor…

Avrupa’da Sırplar, Orta Doğu’da İsrailliler binlerce insanı katletti

Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi olan Srebrenitsa'da Sırplar en az 8 bin 372 Boşnak sivili hunharca katletti.

İnsanlar evlerinden, yurtlarından “zorla” göç ettiriliyor

Bosna Hersek’te on binlerce kadın, çocuk ve yaşlı sürgün edildi.

Gazze'deki hükümet, Gazze Şeridi'nde yaşayanların yüzde 70'inin yerlerinden edildiğini açıkladı.

Batı için katledilen değil, katleden önemli

İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayıyor, yasaklı silahlar arasında yer alan fosfor bombasını Filistinlilere karşı kullanıyor.

İsrail her 10 dakikada 1 çocuk öldürdü

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğünü, 2 çocuğun yaralandığını açıkladı.
BM kuruluşları da Gazze'de en çok kadın ve çocukların öldürüldüğünü duyurdu.

Srebrenitsa’da 563 çocuk ve 60 kadın öldürüldü.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrikli otomobillerin bataryaları kaç yıl dayanıyor?Önceki Haber

Elektrikli otomobillerin bataryaları kaç...

Terör operasyonlarında 721 terörist etkisiz hale getirildiSonraki Haber

Terör operasyonlarında 721 terörist etki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar