Bakan Karaismailoğlu: Dev projelerle Türkiye'nin geleceğini inşa ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Karaismailoğlu: Dev projelerle Türkiye'nin geleceğini inşa ediyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dev projelerle Türkiye'nin geleceğini inşa ettiklerini belirtti.

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hızlı ve güvenli ulaşımı sağlamak için projeleri tek tek hayata geçirdiklerini, Türkiye'nin rekabet gücüne ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güvenli, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli, akıllı ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi amaçladıklarını bildirdi.

Türkiye'nin küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ve ülkenin geleceğini dev projelerle inşa ettiklerini belirten Karaismailoğlu, son 2 ayda 6 dev projeyi hizmete aldıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun bu projelerden olduğunu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında pay sahibi olan projeler arasında yer aldığını ifade etti.

Türkiye'nin simge yapılarından olan köprüyü 18 Mart'ta milletle buluşturduklarını anımsatan Karaismailoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Enlerin, ilklerin ve rekorların projesi olarak 1915 Çanakkale Köprüsü'nü tarihe not düştük. Otoyol ile de mevcut yola kıyasla güzergah 40 kilometre kısaldı. Feribotla saatler süren Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresi artık sadece 6 dakika. Yapım çalışmalarında gösterilen üstün başarıyla projemiz 1,5 yıl önce tamamlandı. Sadece bu proje dahi kamu özel iş birliğiyle yapılan yap-işlet-devret projelerinin ne kadar faydalı olduğunu küresel çapta gösteren güzel bir örnek."

Tokat'a modern havalimanı

Karaismailoğlu, Tokat Havalimanı'nı da hizmete açtıklarını belirterek, "Tokat'a dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı inşa ettik. Toplam yatırım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira olan yeni havalimanımızla yolcu kapasitesini 2 milyon yolcuya çıkardık. 16 bin 200 metrekare büyüklüğünde, estetik mimarisi ile modern bir terminal binası inşa ettik. Uçak park alanı kapasitesini 5'i yolcu, 2'si de kargo olmak üzere 7'ye yükselttik." ifadelerini kullandı.

16 ilin geçiş noktasına çevre yolu

Tokat Havalimanı'ndan 1 hafta sonra 16 ilin geçiş güzergahına hizmet veren Malatya Çevre Yolu'nu açtıklarına işaret eden Karaismailoğlu, transit yolu şehir dışına taşıdıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, hizmete giren diğer büyük projenin Phaselis Tüneli olduğunu, projeyle Antalya ile Kemer arası mesafenin 4 kilometre kısaldığını, güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanının vatandaşlara sunulduğunu belirtti.

Açılışı yapılan Pınarhisar ve Çakıllı çevre yolları ile Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki yoğun ağır taşıt trafiğinin şehir merkezlerinin dışına alındığını vurgulayan Karaismailoğlu, çevre yollarıyla, ilçe merkezlerindeki mevcut yoldan geçen trafik akışının şehrin dışına alındığını, bölünmüş yol kalitesiyle daha konforlu ve emniyetli hale getirildiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir dünya şampiyonu olduÖnceki Haber

Milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu, Hati...

Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında güzergah alternatifleri azalıyorSonraki Haber

Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar