"Asla pişman değilim"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Asla pişman değilim"
Diyarbakır'daki 6-7 Eylül olaylarını insanları sokağa çağırarak körükleyen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sosyal medya hesabından yazdığı mesajda "katil" nitelemesinde bulunan gazeteci-yazar Adem Özköse 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından Özköse "Kurban eti dağıtımı yapan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde payı olan birisine sıfatını söylediğim için asla pişman değilim." açıklamasında bulundu.

 

Gazeteci-yazar Adem Özköse, 2014 yılında Demirtaş'ın, 6-7 Eylül Ayn el Arap (Kobani) olaylarında insanları sokağa çağırdığını ifade etti.

Söz konusu çağrı üzerine çıkan olaylarda 40 kişinin öldüğünü anlatan Özköse, şunları aktardı:

"Ben de bu nedenle iddianamede belirtildiği gibi Twitter hesabımdan 'Devlet, 32 vatandaşımızın katili Selahattin Demirtaş isimli provokatöre mutlaka hesap sormalıdır.' şeklinde tweet attım. Bu tweeti 6-7 Eylül olayları nedeniyle yazdım.

Bu paylaşımın ardından Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kurban eti dağıtımı yapan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde payı olan birisine sıfatını söylediğim için asla pişman değilim."


HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş

Avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirten Özköse, "Eğer itirazdan yine ceza çıkarsa bu kararı verecek olanların toplumun vicdanında mahkum edileceğini düşünüyorum. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür" ifadelerini kullandı.

İki ay 15 gün hapis cezası

Gazeteci-yazar Adem Özköse'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sarf ettiği sözler üzerine "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçu"ndan Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.


Gazeteci- Yazar Adem Özköse

Mahkeme, Özköse'yi "hakaret" suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 2 ay 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Özköse, 5 yıl içinde benzer bir suç işlemezse verilen bu hüküm ortadan kaldırılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cüce Gezegen'de Yeni KeşifÖnceki Haber

Cüce Gezegen'de Yeni Keşif

Turkish Cargo'ya ÖdülSonraki Haber

Turkish Cargo'ya Ödül

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar