Amazon, Yenilenebilir Enerji Alanında En Büyük Küresel Yatırımcı Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amazon, Yenilenebilir Enerji Alanında En Büyük Küresel Yatırımcı Oldu
Amazon; ABD, Kanada, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık’ta yeni yenilenebilir enerji projelerine yatırım yaptıktan sonra küresel olarak yenilenebilir enerjinin en büyük kurumsal alıcısı haline geldi.

Amazon şu anda dünya çapında 71 adet kamu hizmeti ölçekli rüzgar ve güneş projesi ve dünya çapındaki tesis ve mağazalarda 135 güneş çatı katı dahil olmak üzere toplam 206 yenilenebilir enerji projesine sahip. Şirket, bugüne kadar küresel olarak 8,5 gigawatt elektrik üretim kapasitesiyle, 2030’daki asıl hedefin beş yıl ötesinde, 2025 yılına kadar % 100 yenilenebilir enerji yolunda ilerliyor.

19 Nisan’da duyurulan yeni enerji projeleri, Amazon’un 2,5 gigawatt’ın üzerinde (yılda 2 milyondan fazla Avrupa evine güç sağlamaya yetecek kadar) yenilenebilir enerji kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük kurumsal yenilenebilir enerji alıcısı olduğu anlamına geliyor. En son kamu hizmeti ölçeğinde yenilenebilir enerji projeleri ABD, Kanada, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık’ta bulunuyor. Bunlar ve Amazon’un diğer projeleri Amazon’un kurumsal ofislerine, yerine getirme merkezlerine, Whole Foods Market mağazalarına ve Amazon’u ve küresel olarak milyonlarca AWS müşterisini destekleyen Amazon Web Services (AWS) veri merkezlerine yenilenebilir enerji sağlıyor. Bu projelerden elde edilen yenilenebilir enerji aynı zamanda Amazon’un tüm tüketici Echo cihazları tarafından kullanılan elektriğe eşdeğer temiz enerji üretme taahhüdünü yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Tüm bu projeler, Amazon’un şirket faaliyetlerinin % 100’ünü, 2030’daki asıl hedefin beş yıl öncesinde yenilenebilir enerji ile 2025 yılına kadar güçlendirme hedefinin bir parçasıdır. Yenilenebilir enerjiye yatırım, Amazon’un İklim’in bir parçası olarak attığı pek çok eylemden biridir ve bu Paris Anlaşması’ndan 10 yıl önce, 2040’a kadar net sıfır karbon olma taahhüdüdür.

Amazon kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, “Amazon, 2040 yılına kadar net sıfır karbon olma taahhüdümüz olan The Climate Pledge’i karşılama çabasının bir parçası olarak yenilenebilir enerji yatırımlarını büyütmeye devam ediyor” dedi ve şöyle devam etti: 

“Dokuz yeni rüzgar ve güneş projesiyle, dünya çapında 206 yenilenebilir rüzgar ve güneş projesini duyurduk ve şu anda Avrupa’da ve küresel olarak yenilenebilir enerjinin en büyük kurumsal alıcısıyız. İşletmemizin birçok bölümü halihazırda yenilenebilir enerji üzerinde çalışıyor ve 2025 yılına kadar (2030’daki asıl hedefimizden beş yıl önce) tüm Amazon‘u yenilenebilir enerji ile güçlendirmeyi umuyoruz. “

Dokuz yeni rüzgar ve güneş projesi hakkında bazı ayrıntılar:

  • Enerji depolamayla eşleştirilen ilk güneş enerjisi projemiz: Kaliforniya’nın Imperial Valley’de bulunan Amazon’un enerji depolamayla eşleştirilmiş ilk güneş enerjisi projesi, şirketin güneş üretimini en büyük taleple uyumlu hale getirmesine olanak tanıyor. Proje, bir yıl boyunca 28.000’den fazla eve enerji sağlamak için yeterli olan ve 70 MW’lık enerji depolamayı içeren 100 megawatt (MW) güneş enerjisi üretiyor. Proje aynı zamanda Amazon’un Kaliforniya’nın elektrik şebekesinin güvenilirliğini ve dayanıklılığını korurken enerji depolama ve yönetimi için yeni nesil teknolojileri kullanmasına da olanak tanıyor.
  • Kanada’daki ilk yenilenebilir projemiz: Amazon’un Kanada’daki ilk yenilenebilir enerji yatırımı, Alberta’daki Newell İlçesindeki 80 MW’lık bir güneş enerjisi projesidir. Tamamlandığında, şebekeye 195.000 megawatt-saat (MWh) üzerinde yenilenebilir enerji üretecek. Bu, bir yıl boyunca 18.000’den fazla Kanada evine güç sağlamak için yeterli enerjidir.
  • Birleşik Krallık’taki en büyük kurumsal yenilenebilir enerji projesi: Amazon’un Birleşik Krallık’taki en yeni projesi, İskoçya açıklarındaki 350 MW’lık bir rüzgar çiftliği ve Amazon’un ülkedeki en büyüğü. Aynı zamanda, bugüne kadar İngiltere’deki herhangi bir şirket tarafından açıklanan en büyük kurumsal yenilenebilir enerji anlaşmasıdır.
  • ABD’deki yeni projeler: Amazon’un Oklahoma’daki ilk yenilenebilir enerji projesi, Murray County’de bulunan 118 MW’lık bir rüzgar projesidir. Amazon ayrıca Ohio, Allen, Auglaize ve Licking ilçelerinde yeni güneş enerjisi projeleri inşa ediyor. Ayrıca bu projeler eyalette 400 MW’tan fazla yeni enerji tedariki sağlayacak.
  • İspanya ve İsveç’te ek yatırımlar: İspanya’da Amazon’un en yeni güneş enerjisi projeleri Extremadura ve Endülüs’te bulunuyor ve birlikte şebekeye 170 MW’dan fazla güç ekliyor. Amazon’un İsveç’teki en yeni projesi, İsveç’in kuzeyinde bulunan 258 MW’lık kara rüzgar projesidir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta aylık yüzde 3,96, yıllık yüzde 23,7 arttıÖnceki Haber

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta aylı...

KARDEMİR dünyayı etkileyen salgına rağmen büyümeye devam ettiSonraki Haber

KARDEMİR dünyayı etkileyen salgına rağme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar