Alves Kablo 2022’nin İlk Yarısında Satış Gelirlerini %77,25 Arttırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alves Kablo 2022’nin İlk Yarısında Satış Gelirlerini %77,25 Arttırdı

Türkİye’nİn en genç ve iddialı kablo üreticilerinden biri olarak sektörde emin adımlarla ilerleyen Alves Kablo, tesisat, yeraltı, zırhlı, halojen, kontrol, özel üretim, alüminyum ve solar kablo üretimleri ile dünyada 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. 2022 yılının ilk yarısını Alves Kablo açısından değerlendiren Alves Kablo Satış ve Pazarlama Direktörü Ömür Çevik, “Yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre satış gelirlerimizi %77,25 oranında arttırdık” dedi.

2020’de başlayan Covid-19 salgının etkisinin 2022’de de sürmesine rağmen, Alves Kablo’nun 2022’nin ilk yarısında da büyümeye devam ettiğini aktaran Çevik, hız kesmeden hem ürün performanslarını hem de ürün çeşitliliğini arttırdıklarını söyledi.  Yurt dışında markalaşma ve iş birliklerine önem verdiklerinin altını çizen Alves Kablo Satış ve Pazarlama Direktörü Ömür Çevik, “Bugün Türkiye’nin dışında Afrika, Asya ve Avrupa’daki birçok ülkede iş geliştiriyoruz. Elde ettiğimiz kârın yanında satışlarımızı ve üretkenliğimizi arttırarak, istihdam yaratmaya devam ediyor ve iş gücümüzü sağlamlaştırıyoruz. Ticaretin tamamen globalleştiği dünyada biz de sınırları her geçen gün aşıyor ve müşteri profilimize yenilerini ekleyerek uluslararası firmalarla iş birliğimizi kat kat arttırıyoruz” diye konuştu.

2022’nin ilk yarısındaki verilerin geçen yılın aynı dönemine göre daha olumlu seyrettiğini belirten Alves Kablo Satış ve Pazarlama Direktörü, “Önemli bölgelerde sektörün en büyük firmalarıyla yeni iş birlikleri yaptık. Uluslararası fuarlarda yurt dışı tanıtımlarımız başarılı oluyor ve her geçen gün ailemize yeni iş birlikleri ekleyerek firmamızı büyütüyoruz. Her geçen yılı hedeflerimize adım adım yaklaştığımız bir süreç olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji konusunda hassas bir anlayışa sahip olduklarını ifade eden Çevik şunları söyledi: “Alves Kablo olarak bu konuda öncü bir rol üstleniyoruz. Ankara üretim tesislerinde kullandığımız elektrik enerjisini, fabrikamızda bulunan 1 MW kapasiteli çatı güneş enerji sistemi ile üretiyoruz. Tasarruf adımlarımıza 2022’de de devam edeceğiz. Bunun için de enerji projelerimiz arasına kendi alanlarımızda yeşil enerjinin kullanımının arttırılmasını katmış bulunmaktayız. Bu sayede hem elektrik enerjisi maliyetlerimizi hem de yıllık CO2 salınımımızı azaltacağız. Daha yaşanabilir bir dünya ve kaynakların korunmasına yönelik döngüsel iş modeli stratejimiz kapsamında hem ürün hem de tedarik zinciri alanında projelerimiz devam edecek.”

Global pazarda Türk kablo sektörüne talebin yoğunlaşmasıyla, ihracatın her geçen gün daha da arttığını söyleyen Ömür Çevik, Alves Kablo’nun hedefinin nüfusu 5 milyondan fazla olan her Avrupa şehrinde bir fabrika kurmak ve her ülkeye Alves Kablo imzasını atmak olduğunu belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kablo Pazarında Alkanlar GüvencesiÖnceki Haber

Kablo Pazarında Alkanlar Güvencesi

Legrand Analog Ve Dijital Zaman Saatleri İle Gereksiz Enerji Kullanımını Ortadan KaldırınSonraki Haber

Legrand Analog Ve Dijital Zaman Saatleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar