İstanbul
08 Nisan, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    41.94
  • ALTIN
    3706.9
  • BIST
    9.38
  • BTC
    76748.460$

Dolar çakıldı, borsa rekor kırdı!


Dolar çakıldı, borsa rekor kırdı!
FED'in kararının ardından dolar hızla kan kaybediyor. Güne 3.7590 TL'den başlayan dolar 3,72'in altını gördü. Borsa ise üst üste rekorlar kırıyor.

Türkiye piyasaları için bu hafta olumlu gelişmeler yaşanıyor. Borsaya yüz milyonlarca dolar giriş yapılırken rekorlar da art arda geldi. Geçtiğimiz günlerde 4 TL sınırını zorlayan dolar ise adeta çakılıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) artırıma gitmemesi, küresel piyasalarda doları zayıflattı. Bu gelişmenin ardından dolar/TL 3,7190'ı gördü. Dolar güne 3,7590 seviyesinde başlarken dünü 3,77'nin üzerinde tamamlamıştı.

Dolar/TL paritesi 3,7190 seviyesini gördükten sonra günün genelinde yüzde 1 düşüşle 3,73 seviyesinde dengelendi. Avro/TL yüzde 0,6 kayıpla 4,04, sterlin/TL ise yüzde 0,8 değer kaybıyla 4,74'ten işlem görüyor.

BİR HAFTADA İKİ REKOR

Öte yandan borsa da hareketli günler geçiriyor. Borsa İstanbul, 30 Ocak Pazartesi gününü 86 bin 237 puanla kapatmış, böylece 9 ayın zirvesini görmüştü. Dün ise yüzde 0,64 yükselerek 86.847,96 puanla yaklaşık 20 ayın en yüksek günlük kapanışını yaptı.

'452 MİLYON DOLARLIK NE GİRİŞ OLDU'

Öte yandan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  "Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke. Özellikle son iki üç haftada 452 milyon dolar seviyesinde borsaya net girişin olduğunu görüyoruz." dedi.

haber7.com

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!