© Teknik Elektrik 2017-2024

Zirvede hava -3

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor'un deplasmanda Gaziantespor'a yenilmesiyle liderlik için umutlanan Beşiktaş, şampiyonluğa havlu atan F.

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor'un deplasmanda Gaziantespor'a yenilmesiyle liderlik için umutlanan Beşiktaş, şampiyonluğa havlu atan F.Bahçe'ye 2-1 yenilerek fırsat tepti. 3. dakikada Deivid'in şutu kaleci Rüştü'de kaldı. 6. dakikada Holosko, 8. dakikada Ekrem'in ceza sahasından vuruşu Volkan'da kaldı. 20. dakikada Selçuk'un uzaktan sert şutu Rüştü'de kaldı. 29. dakikada Guiza'nın müthiş şutunu Rüştü harika kurtardı. 30. dakikada Tello'nun vuruşunu Volkan kornere çeldi. 32. dakikada F.Bahçe öne geçti. Guiza-Semih verkaçında, İspanyol golcü topu aşırtma bir vuruşla ileri çıkan Rüştü'nün üzerinden filelere gönderdi: 1-0.

 

VOLKAN İZİN VERMEDİ

52. dakikada Ali Bilgin sağdan ceza sahasına girdi. Yerden pasında Semih gelişine sert vurdu ve top üst direğe çarparak ağlarla buluşunca F.Bahçe 2-0 öne geçti. 64. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Holosko ceza sahasına girer girmez sert vurdu: 2-1. 67. dakikada Guiza'nın soldan indirdiği topa kale çizgisi önünde Uğur Boral dokunamayınca F.Bahçe golden oldu. 76. dakikada Yusuf'un kullandığı korner atışında Bobo'nun kafa vuruşu kaleci Volkan'da kaldı. 77. dakikada ceza sahasına giren Holosko'nun dönerek sert şutu yine Volkan'da kaldı. Volkan 78. dakikada Tello'nun serbest vuruşunda da başarılıydı.

 

Demirören'i düşünerek çıktım...

Karşılaşma sonrası stattan Yıldırım Demirören'le birlikte ayrılan Aziz Yıldırım gösterdikleri konukseverlik nedeniyle teşekkür etti. Yıldırım, skor 2-0 olduktan sonra protokol tribününden ayrılmasına da şöyle açıklık getirdi: "Seyirci o anda kendini kaybetmiş olabilir, bir tepki koyabilirdi. Bu tepkiye Yıldırım Demirören karşı hareket yapmasın, tepkiler ona dönmesin diye içeriye girdim.”

 

Derbi fakiri Kartal'a F.Bahçe ters geliyor

 

  • Süper Lig'de ezeli rakibi F.Bahçe'ye 2-1 yenilen Beşiktaş, bir kez daha liderliğe yükselme fırsatını değerlendiremezken ezeli rakibi karşısında sahasında yaptığı üst üste 4. lig maçını da kaybetti.

     

  • Beşiktaş, dünkü sonuçla 2009 yılında da ligdeki ilk yenilgisini aldı. Siyah-beyazlılar, ligde yaptığı 13 maçta, 9 galibiyet ve 4 beraberlik elde etmişti.

     

  • Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ve Galatasaray ile son 4 sezonda yaptığı 15 lig derbisinden yalnızca 2'sini kazanabilirken, bu süre içinde 11 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı.

     

  • Beşiktaş, son 4 sezonda Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da galibiyet alamazken, bu süre içinde 6 kez yenilip, 2 kez beraberde kaldı.

     

  • 85 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'a karşı daha önce 1973'te 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan F.Bahçe, dünkü galibiyetle ilk kez üst üste 6 maçı kazanmayı başardı.

     

  • Beşiktaş, ligin ilk 6 sırasındaki takımlara karşı galibiyet özlemine yine son veremedi. Lider Sivasspor ve Trabzonspor ile 2'şer maçta da berabere kalan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye her iki maçta da yenildi, ilk yarıdaki Galatasaray maçını da yitirdi.
  • YENİŞAFAK

    İlginizi Çekebilir

    TÜM HABERLER