© Teknik Elektrik 2017-2024

Zeytin Dalı Harekatı’nda 10. Gün…

Son dakika haberi... Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, TSK ve ÖSO ile PYD/PKK arasındaki yoğun çatışmaların ardından terör örgütünden alındı. Harekat kapsamında bugüne kadar 597 terörist etkisiz hale getirilirken gece boyunca gerçekleştirilen hava harekatında, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait 44 hedef imha edildi. İşte tarihi operasyonun 10. gününde dakika dakika yaşananlar...

11.05: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye'nin ve Irak'ın topraklarında gözümüz yok. En son saldırılar, tacizler artınca tepelerine indik. Dağları dar ediyoruz şimdi. Temizleyeceğiz Suriye halkına teslim edeceğiz.

11.00: nda sızma girişimi yapan teröristler son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi. İşte o görüntüler.

İŞTE BURSEYA DAĞI'NIN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ ANLAR

10.28: ZEYTİN DALI HAREKATIkapsamında Burseya Dağı'nın düşürüldüğü anlarda  birliklerinin bir /'lı teröristi yakalama anı cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında dün yoğun bombardıman ve çatışmaların ardından düşürülen Burseya Dağı'nın zirvesine ulaşan Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birlikleri, dağın düşürüldüğü anlarda zirvede bir PYD/PKK'lı teröristi yakaladı. Cep telefonu ile kaydedilen o anlarda, ÖSO birlikleri tarafından yakalanan teröristin etrafının sarıldığı anlar yer alırken, yakınlarda süren çatışmaların sesi de duyuldu.

10. GÜNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 597 OLDU

10:25 TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, nın 10. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 oldu. TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gece boyunca gerçekleştirdiği hava harekatında, PKK/KCK/PYD- ve DEAŞ'a ait 44 hedef imha edildi.

10.21: İçişleri Bakanlığından, Afrin operasyonuna yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 311 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

09:45: Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sınır karakoluna, dün gece saatlerinde Suriyetarafından PKK/YPG'li teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Tank ve obüslerle ateş altına alınan bölgede, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

07.30: Atak helikopterleri, gece saatlerinde Afrin çevresindeki YPG'li mevzilerini vurdu.

07.15: Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP de, Burseya Dağı'na dikilen Türk bayrağının fotoğraflarını dünyaya geçti.

PYD'DEN TEMİZLENEN BURSEYA DAĞI'NDAKİ TÜNEL VE HENDEKLERİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

00.45: Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan stratejik öneme sahip Burseya Dağı, terör örgütü PYD'den temizlendi. Teröristlerden temizlenen bölgedeki tünel ve hendeklerin görüntüleri ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nı terör örgütü PYD'den temizledi. İşgalci PYD'li teröristlerden arındırılan bölgede, birbirine bağlı tünel ve hendekler ortaya çıktı. Teröristlerin, insan boyunda kazılan hendek ve tünelleri kaçış yolu olarak kullandıkları tespit edildi. Tünellerde bulunan gıda ve diğer yaşam malzemeleri, bölgeden gelen görüntülere yansıdı. Terör örgütü mensuplarının tünel, hendek ve diğer sözde yaşam alanlarında, el yapımı patlayıcı ve mayınlı tuzaklara karşı arama imha faaliyetleri başlatıldı. Bölgedeki güvenlik çalışmaları sürdürülüyor.

 

www.sabah.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER