© Teknik Elektrik 2017-2024

YÜCEL KABLO YUNUS YÜCEL İLE SÖYLEŞİ

Sn. Yunus Yücel 40 yıldır kablo sektöründesiniz, sektörde hatırı sayılır bir yeriniz var.

1) Sn. Yunus Yücel 40 yıldır kablo sektöründesiniz, sektörde hatırı sayılır bir yeriniz var. Son zamanlardaki sektördeki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sanayimizin yeni yeni gelişmekte olduğu 1970 senesinde kablo ve elektrik sektörüne adım attık. İthalata dayalı bir sektörümüz vardı o zamanlar var olan kuruluşlarda yabancı sermaye idi ve tekel bazda çalışıyordu. Bunu sektörümüzde kırmamız seneleri ve yılları aldı. Biz yani firmamız 1994 yılına kadar üretim sektöründe yurdumuz ekonomisine hizmet ettik. 1994 senesinden sonra da iç yapısal değişiklikle hizmet sektöründe hizmetimize devam ediyoruz. Sektörümüzün geldiği nokta şu anda Ortadoğu’nun ve Avrupa kıtasının en önemli üretim ve ihracat merkezi oldu. Bunda yerli girişimcilerimizin çok büyük bir katkısı oldu. Onları kutluyorum.

2) Ürün gamınızda genellikle tercih ettiğiniz markalar hangileridir?

Hizmet sektörümüzde dağıtımımız Taahhüt firmaları ve 81 ildeki esnafımızla hizmetimize devam ediyoruz. Daha iyi hizmet verebilmek için mümkün olduğunca tüm ürün çeşitlerini stoklarımızda tutmaya çalışıyoruz. Ve bu ürünler bayisi olduğumuz ve kalitelerinden şüphe etmediğimiz HES KABLO ve ÖZNUR KABLO ile çalışmalarımız devam ediyor

3) Sizce sektördeki önemli sorunlar nelerdir? Bu konuda neler yapılmalı?

Sektörün şuan ki sorunu dünya ekonomisindeki durgunluk ve kargaşadan kaynaklanıyor. Sektörümüz şu anda 2008 yılındaki hammadde tüketimini aynı miktarda tüketse bile fiyat bazından %50 küçülme demektir. Bu da hammadde fiyatlarının dünya borsalarında düşmesinden kaynaklanıyor. Bu da sektörün en büyük sorunu. Çünkü maliyetlerde işçiliğin %5 lerden % 12-15 lere çıkması demektir. Rekabet ortamında firmaları bu maliyetler zorluyor. Bunun yanında piyasalardaki güvensizliğin artması da büyük etken oluyor. Piyasalara tekrar güvenin gelmesi ve inşaat sektörünün tekrar lokomotif vazifesini ele alması gerektiğini düşünüyorum.

4) Dergimiz sizlerin desteğiyle 100. sayısına ulaşmıştır. Dergimizin içeriği ve sektördeki konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Derginizin elektrik – elektronik sektörüne verdiği hizmetlerden dolayı emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum ve 1000-10000 sayısına ulaşması dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER