© Teknik Elektrik 2017-2024

Yeniden inceletirim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda 'şikecileri kurtarma yasası' olarak adlandırılan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'un TBMM'ye iadesi konusunda "Memleketin bugünkü huzurunu kaçırmak gibi bir düşünce içine kimsenin girmemesi gerekir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda 'şikecileri kurtarma yasası' olarak adlandırılan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'un TBMM'ye iadesi konusunda "Memleketin bugünkü huzurunu kaçırmak gibi bir düşünce içine kimsenin girmemesi gerekir. Demokratik olgunluğun gereği neyse öyle karşılamak gerekir' dedi. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in davetine icabetle Viyana'da düzenlenecek 4. Dünya Siyaset Konferansı'nın açılış oturumuna katılmak üzere iki günlük Avusturya ziyaretinde bulunacak Gül, hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın mensuplarının dün akşam yeniden görüşülmeye başlanan yasaya ilişkin sorularını cevapladı. "Şike Yasası yeniden görüşülüp pazar günü Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Vetonun AK Parti'de çatlaklara neden olduğu iddia ediliyor. Bu konudaki görüşünüz nedir? Yasa aynen gelirse Anayasa Mahkemesi'ne götürecek misiniz?' sorusuna Gül, şu karşılığı verdi:

FARKLI ANLAMLARIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ

"Türkiye, demokratik, anayasal demokrasiyle idare edilen bir ülke. Anayasal demokrasilerde kurumlar var ve kurumların yetki ve sorumlulukları da açık bir şekilde ortaya konuluyor. Bunlar arasında da gayet medeni ilişki, demokratik olgunluk çerçevesinde uygulamalar gerçekleşiyor. Bu çerçeve içerisinde bahsettiğiniz yasayla ilgili benim kanaatlerim ve görüşlerim kamuoyunun da bildiği gibi açıktır. Ben, bu çerçeve içerisinde yetkimi kullandım. Yasayı bir kez daha görüşülmesi için Meclis'e gönderdim. Kanun yapıcı Meclis'tir, parlamentodur. Dolayısıyla parlamentoda yine anayasal demokrasi çerçevesi içerisinde kendi yetki ve sorumluluklarını demokratik olgunluk içerisinde görüşecek, düşünecek, kanaatini o şekilde kullanacak. Bunlardan farklı anlamlar çıkarmanın faydası yok doğrusu. Dolayısıyla, bu süreçler bu şekilde işleyecek. Tabii ne olacak, Meclis'ten nasıl geçecek ona bakarız. Ona göre nedir diye incelettiririz. Bunlardan memleketin bugünkü huzurunu kaçırmak gibi bir düşünce içine kimsenin girmemesi gerekir. Demokratik olgunluğun gereği neyse öyle karşılamak gerekir."

Getirilen belgeleri araştırıyoruz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ziyaretine ilişkin soru da şöyle cevapladı: "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nin eşi ve BBP Genel Başkanı beni ziyaret ettiler. Ellerine bazı belgelerin ulaştığını söylediler, ortaya çıkmamış, kimsenin elinde olmayan... Onları bana verdiler, ben de inceletiyorum, doğuruluk derecesi nedir diye...' yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER