© Teknik Elektrik 2017-2024

Yeni Kabinede Kimler Olacak? 2018 Yeni Kabine Listesi, Yeni Bakanlar (Yeni Kabine Tam Liste )

Yeni kabinede kimler olacak? 2018 yeni kabine listesi merak ediliyordu. Yeni bakanlar belli oldu mu? Bugün TBMM’de tarihî bir gün yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yemin ederek yeni sistemin “ilk başkanı” olarak görevine başladı.

TBMM'de bugün tarihi bir gün yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 16:30'da yemin etti ve yeni bir dönemi resmen başladı. Yeni kabinede kimler olacak? 2018 yeni kabine listesinde kimler var? Yeni bakanlar açıklandı mı? 

 
 

Milletvekilleri TBMM'de ant içti, Türkiye farklı bir döneme ilk adımı attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 16.30'da yemin ederek yeni dönemi resmen başlattı. TBMM’de yapacağı yemin töreninin ardından mazbatasını alacak olan Erdoğan, TBMM’deki tören sonrası Anıtkabir’i ziyaret etti.

KÜLLİYE’DE GÖRKEMLİ TÖREN
Damla Peker'in haberine göre; Anıtkabir ziyaretinin ardından akşam Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçişe özel Külliye’de görkemli bir tören düzenlendi. Tören için 22 ülkenin Cumhurbaşkanı ile 17 Başbakanı Ankara’da olurken; Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Meclis Başkanı düzeyinde de katılım oldu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da tören öncesi külliyenin son fotoğrafını "Misafirlerimiz için hazırız" mesajıyla paylaştı.



YABANCI KONUKLAR ANKARA'YA GELİYOR
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak yabancı konuklar, Ankara'ya gelmeye başladı.
Törene katılmak için Türkiye'ye gelen ilk devlet başkanlarından biri Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodore Obiang oldu. 
Ceiba Intercontinental adlı uçakla saat 08.35'te Ankara'ya varan Obiang, Esenboğa Havalimanı'nda askeri törenle karşılanarak havalimanının şeref salonunda misafir edildi. 
Kongo Cumhuriyeti Meclis Başkanı Isidore Mvouba da törene katılmak için sabahın erken saatlerinde Ankara'ya ulaştı. 

Bugün TBMM’de tarihî bir gün yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yemin ederek yeni sistemin “ilk başkanı” olarak görevine başlayacak.

Yeni kabinede kimler olacak? 2018 yeni kabine listesinde kimler var? Yeni bakanlar açıklandı mı? Bütün bu soruların yanıtı haberimizde...

Yemin töreniyle ilgili bütün gelişmeler ve yeni kabine ile ilgili bilgiler...

Milletvekilleri TBMM'de ant içti, Türkiye farklı bir döneme ilk adımı attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 16.30'da yemin ederek yeni dönemi resmen başlatacak. TBMM’de yapacağı yemin töreninin ardından mazbatasını alacak olan Erdoğan, TBMM’deki tören sonrası Anıtkabir’i ziyaret edecek.

101 PARE TOP ATIŞIYLA KARŞILANACAK

Meclis'in ardından Beştepe'de düzenlenecek göreve başlama töreninin ayrıntıları da netleşti. Beştepe'de Süvari Birliği'nin ve 101 pare top atışıyla karşılanacak Cumhurbaşkanı, 10 bine yakın davetliyi ağırlayacak. Dünyanın farklı ülkelerinden davetlilerin yanı sıra, dünyanın çeşitli ülkelerinden 50'nin üzerinde devlet ve hükümet başkanı da törende hazır bulunacak.

TÖRENE ÖZEL 1 LİRA BASTIRILDI

Misafirlere, akide şekeri ve darphane tarafından özel bastırılan bir yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi diğer yüzünde de göreve başlama törenine ilişkin enstantanelerin bulunduğu, 1 liralardan hediye edilecek. Bu özel paraların bir kısmı da piyasaya sürülecek. Tören gününe özel ayrıca pul da bastırılacak.

KÜLLİYE’DE GÖRKEMLİ TÖREN

Damla Peker'in haberine göre; Anıtkabir ziyaretinin ardından akşam Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçişe özel Külliye’de görkemli bir tören düzenlenecek. Tören için 22 ülkenin Cumhurbaşkanı ile 17 Başbakanı Ankara’da olurken; Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Meclis Başkanı düzeyinde de katılım bekleniyor.

YABANCI KONUKLAR BİR BİR ANKARA'YA GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak yabancı konuklar, Ankara'ya gelmeye başladı. Törene katılmak için Türkiye'ye gelen ilk devlet başkanlarından biri Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodore Obiang oldu.

Ceiba Intercontinental adlı uçakla saat 08.35'te Ankara'ya varan Obiang, Esenboğa Havalimanı'nda askeri törenle karşılanarak havalimanının şeref salonunda misafir edildi. Kongo Cumhuriyeti Meclis Başkanı Isidore Mvouba da törene katılmak için sabahın erken saatlerinde Ankara'ya ulaştı.

RESEPSİYON VERECEK

Erdoğan, Külliye’deki “yeni sisteme geçiş” töreninin ardından iş, sanat ve spor camiasından davetlilere resepsiyon verecek. 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler, STK’lar, Meclis’te grubu oluşan siyasi partilere de davet gittiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye’den vatandaşlara da hitap etmesi ve yeni dönemle ilgili mesajlar vermesi bekleniyor.

YENİ KABİNEYİ AÇIKLAYACAK

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak akşam saat 21.30'de yeni kabineyi açıklayacak. Böylece, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi de resmen başlamış olacak. Aynı gün ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sı da yayınlanacak. Erdoğan, salı günü devlet geleneğine uygun şekilde ilk yurt dışı ziyaretini, dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan ile KKTC’ye gerçekleştirecek.

BARZANİ 'TAMİR'E GELİYOR

Ankara'daki tarihî yemin törenine çok sayıda yabancı lider katılacak. Onlardan en dikkat çekeni Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani olacak. Barzani'nin ziyareti, Kuzey Irak'ta 25 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ambargo koymasıyla sonuçlanan "bağımsızlık referandumu"ndan sonra ilişkilerin yumuşayacağı anlamına geliyor. Barzani yönetimi, Türkiye'nin 'neticesi kötü olur' uyarılarına rağmen referanduma gitmiş ve bedelini ekonomik izolasyonla ödemişti.

Kısa sürede memurların maaşını bile ödeyemez duruma düşen Erbil yönetimi, Ankara ile tekrar yakınlaşmak istemiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Barzani'ye randevu vermediği konuşulmuştu. Geçtiğimiz hafta seçim zaferinden dolayı Erdoğan'ı arayıp tebrik eden Neçirvan Barzani, aradığı 'tamir' fırsatını da bulmuş oldu. Zaman zaman terör örgütü PKK aleyhine Ankara'nın hoşuna gidecek açıklamalarda da bulunan Barzani, bugün hem Erdoğan'ın yemin törenini izleyecek hem de ilişkileri düzeltmenin yollarını arayacak.

 

KÜLLİYE'DEKİ TÖRENE KATILACAK OLAN LİDERLERDEN BAZILARI

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelashvili Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı İzzetbegoviç Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin Kırgızistan Cumhurbaşkanı Jeenbekov Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde Zambia Cumhurbaşkanı Edgar Lungu Gine Bissau Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Moritanya Cumhurbaşkanı Abdel Aziz Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev

 

KABİNEDE KAÇ KİŞİ YER ALACAK?

Erdoğan, bugün bakanların yanı sıra cumhurbaşkanı yardımcılarını da açıklayacak. Yapılan anayasal düzenlemeler kapsamında, cumhurbaşkanı yardımcıları için herhangi bir kriter belirtilmediği gibi, sayısı konusunda da herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Kulislerde, son Başbakan Binali Yıldırım'ın başkan yardımcılığı için adı geçiyordu. Ancak Yıldırım'ın Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından TBMM başkanlığına aday gösterilmesinin ardından bu ihtimal de ortadan kalktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda bakan sayısının önemli ölçüde azaltılarak 16'ya düşürüleceğini söylemişti. Ancak hangi bakanlıkların kaldırılacağı ise henüz bilinmiyor.

turkiyegazetesi.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER