© Teknik Elektrik 2017-2024

Vatandaşlardan göstericilere tepki

Taksim Tarlabaşı Bulvarı'na ara sokaklardan çıkan eylemciler, polise taş ve molotof atarak saldırdı.

Taksim Tarlabaşı Bulvarı'na ara sokaklardan çıkan eylemciler, polise taş ve molotof atarak saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polisle eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor.

10'DAN FAZLA BANKAYA MOLOTOF ATTILAR

İstanbul'da devam eden IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek için Şişli Kurtuluş Caddesi'ne çıkan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi eylemciler, cadde üzerindeki 10'dan fazla bankaya molotof attı. Ara sokaklardaki araçlara zarar veren eylemcilere bazı vatandaşlar evlerinin penceresinden tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde ara sokaklardan Kurtuluş Caddesi'ne çıkan SDP üyesi yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi, caddede bulunan birçok bankaya molotof attı. Molotof isabet eden banka ATM'leri alev alev yandı. Eylemciler bazı firmalara ait motosikletleri de tahrip etti. Daha sonra ara sokaklara giren eylemciler, park halindeki birkaç araca da zarar verdi. Evlerinin penceresinden olayları izleyen bazı vatandaşlar ise protestoculara tepki gösterdi.

Bölgedeki gerginlik sürüyor.

Biber gazından etkilenen basın mensubuna polis yardım etti

Şişli'de, olaylı IMF protestolarını takip eden ve biber gazından etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serpti. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı.

Ergenekon Caddesi'nde toplanan çok sayıda gösterici, kongre vadisine yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler polise taş atarak saldırdı. Polis de eylemcileri gaz bombası ile dağıttı. Ara sokaklarda tekrar toplanan eylemciler polise taş yağdırdı. Bu arada gazdan etkilenen bir basın mensubuna çevik kuvvet polisi yardım etti. Polis, basın mensubunun yüzüne su serperek eliyle yüzüne dokunmamasını istedi.

Bölgedeki gerginlik sürüyor.

zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER