© Teknik Elektrik 2017-2024

Unutmadık

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, Adapazarı ve Kocaeli'nde felaketin yaşandığı saat 03.

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, Adapazarı ve Kocaeli'nde felaketin yaşandığı saat 03.02'de anıldı. Anma törenlerinde gözyaşları sel olurken, felaketin ve hayatını kaybedenlerin unutulmadığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Sakarya'da 17 Ağustos Depremi'nin yıldönümünde kent meydanında toplanan vatandaşlar saat 03.02'de depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

ACILAR CANLANDIRILDI

Anma gecesinde Düzce'den gelen Pİ Alternatif Sanat Atölyesi oyuncuları “Deprem Oratoryosu' adını verdikleri oyunu sundu. Oyunda sanatçılar 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşanan acıları canlandırdı. Depremin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Sakarya Müftülüğü din görevlilerince Kur'an-ı Kerim ve depremde hayatını kaybedenler için dua okundu. Depremin olduğu 03.02'de kent meydanında meşaleler yakıldı.

ANITA ÇELENK BIRAKILDI

17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler, depremin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde de törenle anıldı. Yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremdehayatını kaybeden 17 bin 480 kişi için, Kavaklı'daki Deprem Anıtı önünde tören düzenlendi. Meşalelerin yakıldığı törende Deprem Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Yere dökülen yanıcı bir maddeyle “10. yıl unutma-yacağız' yazısı yazıldı. Depremin meydana geldiği saat 03.02'de sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada törene katılan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

Başkana yumrukla saldırdı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki anma törenleri sırasında Behcet Y. isimli bir kişi, 'Başkan benim dükkanım yıkıldı, ne olacak' diyerek Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in göğsüne yumruk attı. Yaşanan arbedede yere düşen kişi vatandaşlar ve görevliler tarafından tartaklandı. Saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

 

 

 

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER