Tuzu kuru olanların ne dediği önemli değil
GÜNCELTürkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne ilişkin, "Değerli bir çalışmadır, inşallah ekimde yasalaşacak, Türkiye’nin önünü açacaktır."
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı açıklamada, adli yıl açılış törenine katılma kararına bazı baroların tepki gösterdiğini hatırlattı.
Baroların da TBB'nin de vesayet altında olmadığının altını çizen Feyzioğlu, şunları kaydetti:
"Bence burada asıl meseleden uzaklaşmamak lazım. Asıl mesele nedir? Türkiye, 1,5 yıldır çok önemli bir sürecin içinde, Yargı Reformu Strateji Belgesi… Fevkalade değerli bir çalışma bu. Adalet Bakanlığımızın çatısı altında tüm barolarımızın, TBB'nin, Türkiye'deki tüm hukuk fakültelerinin, başsavcılıklarımızın, HSK'nın, yüksek mahkemelerin katılım gösterdiği çok etkili, doğru bir süreç yürütüldü. Bu sürecin sonunda bir belge çıktı ortaya. Türkiye'ye yatırım yapmak üzere bekleyen yabancı yatırımcılar var. Daha geçtiğimiz gün bunlardan önemli bir grup İstanbul Sanayi Odasına 'Yargı Reformu Belgesi'nin içinde ne var, ne zaman çıkacak? Yatırım için bekliyoruz.' diyor. Bir taraftan işsizlik var. Bu işsizliği azaltabilmemiz için fabrika açılması, yatırım yapılması lazım. Yatırım yapacak olan yerli ve yabancı sanayici faiz indiriminin, teşviklerin, şunun, bunun yanında çok ciddi bir şey bekliyor, Yargı Reformu Belgesi ne zaman kanunlaşmaya başlayacak? Bizim insanımız da iş, fabrika bekliyor. Peki biz bunun önündeki engel mi olalım yoksa bunu destekleyen mi olalım?"
Avukatların iş beklediğini dile getiren Feyzioğlu, "Benim sırtımda bunların yükü var. Sırtında bu insanların, meslektaşların, vatandaşların yükünü hisseden hiç kimse öyle istediği gibi keyfi davranamaz. Çözüm üretmek zorundayız." dedi.
Feyzioğlu, 125 bin meslektaşının sorunlara çözüm istediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet yönetimiyle görüşülmesine sıcak baktığını belirterek, bu görüşmenin en iyi zemininin ise adli yıl açılışı olduğunu vurguladı.
"İnşallah ekimde yasalaşacak"
"Ben meslektaşlarımın, ezici çoğunluğun dediğini yapıyorum. Yönetim kurulunda da bu değerlendirmeyi yaptık." diyen Feyzioğlu, yargı reformunun içinde düşünce özgürlüğünü güvence altına alacak düzenlemelerin olduğuna dikkati çekti.
Bu eleştirileri "haksızlık" olarak nitelendiren Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başka siyasi partilerin grup başkanvekillerini ağırlayacaksınız, onlarla basın açıklaması yapacaksınız, başka siyasi partilerin genel başkanlarını, genel başkan yardımcılarını iki yanınıza alacaksınız, onlarla birtakım nöbetler tutacaksınız, bu, son derece doğal ama kanun çıkarma gücüne sahip partilerle görüşeceksiniz, milletvekilleriyle temasta bulunacaksınız, Adalet Bakanı'yla görüşeceksiniz, kanun çıkmasını teşvik edecek Cumhurbaşkanı ile görüşeceksiniz bu günah.
İlginizi Çekebilir