© Teknik Elektrik 2017-2024

Türk gemisi kaçırıldı

Somali'de Türk bayraklı 'Horizon-1' adlı yük gemisi, deniz haydutları tarafından ele geçirildi.

Somali'de Türk bayraklı 'Horizon-1' adlı yük gemisi, deniz haydutları tarafından ele geçirildi. 30 Haziran'da Suudi Arabistan'dan yüklediği 33 bin ton kuru sülfat ile Ürdün'e doğru hareket eden Horizon Denizcilik'e ait "Horizon 1" adlı kuru yük gemisi, Türkiye saatiyle dün saat 08.15'te Somalili 3 deniz korsanı tarafından kaçırıldı. 23 Türk mürettebatın bulunduğu gemi ile bağlantı kurulamadığı ve gemide bulunan uydu telefona yanıt verilmediği ifade edildi. Deniz haydutlarının, herhangi bir talepte bulunmadıkları da kaydedildi.

2 FIRKATEYN KONTROL TAKİBİNDE

Horizon Denizcilik Şirketi'nin Kozyatağı'nda bulunan merkezinde açıklama yapan şirketin personel müdürü Ömer Özgür, Aden Körfezi'nde gemiye üç korsanının çıktığını, ancak endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti. Tamamı Türk 23 gemi personelinin sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Özgür, “Kaptan Mustafa Ulusoy ile temas kuramadık; ancak ikinci kaptanla cep telefonu aracılığı ile mesajlaştık. Durumun sakin olduğunu bize mesajla bildirdi. Sesli konuşma yapamıyoruz. Geminin rotasında bir sapma yok, sadece konvoyla gidildiği için hızında bir yavaşlama söz konusu” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Mürettebatın can güvenliği için herhangi bir operasyon yapmayı düşünmüyoruz. Gemiyi iki Türk fırkateyni takip ediyor. Genelkurmay Başkanımız da Başbakan'a bilgi verdi” dedi.

 

Daha önce de tehlike atlattı

'Horizon-1' kuru yük gemisi, Ukrayna'dan Çin'e giderken, 19 Mart'ta tehlike atlatmıştı. 'Horizon-1', Aden Körfezi'nde seyir halindeyken, 5-6 mil yakınında bulunan Hollanda bayraklı 'Titan' adlı gemi deniz haydutlarınca kaçırılmış, bunun üzerine gemidekiler yakınlarında deniz haydutlarına ait botların görüldüğünü ve diğer haydutların 'Titan'a çıktıklarını Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne iletmişti.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER