© Teknik Elektrik 2017-2024

Türk Birliği Komutanı Afganistanda şehit oldu

Afganistan'da bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur'un hayatını kaybettiği trafik kazasında 3 kişinin şehit olduğu, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Afganistan'da bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur'un hayatını kaybettiği trafik kazasında 3 kişinin şehit olduğu, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Cenazeler bugün Türkiye'ye gönderilecek.

 

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nde (ISAF) görev yapan Türk birliğinin komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur'un geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği trafik kazasında 3 kişinin şehit olduğu, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

 

MEZAR-I ŞERİF'İN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLUYDU

 

Kurmay Albay Faruk Sungur'un Ağustos ayındaki Afganistan seçimleri için Mezar-ı Şerif'teki güvenliği sağlamakla görevlendirilen Türk Birliği'ni ziyarete gittiği, buradan Faryab iline geçtiği ve dönüşü sırada karşı yönden gelen bir araca çarpmamak için manevra yaparken, içinde bulunduğu zırhlı aracın taklalar atarak yoldan çıkması sonucu aynı araçta bulunan 2 kişi ile birlikte can verdiği öğrenildi.

 

Bu arada Sungur'un aracında bulunan 2 kişinin ise yaralandığı ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındıkları belirtildi.

 

Öte yandan Kurmay Albay Faruk Sungur ve kazada hayatını kaybeden diğer 2 kişinin cenazelerinin Mezar-ı Şerif'e götürüldüğü ve buradan özel bir uçakla öğle saatlerinde Türkiye'ye gönderileceği kaydedildi.

 

ACI HABERİ CUMHURBAŞKANI GÜL VERDİ

 

Bağlantısızlar Hareketi'nin 15. Zirve Toplantısı'na katılmak üzere Mısır'a hareket eden eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan'daki Türk Birliği'nde görev yaparken kaza sonucu şehit düşen 1 subay ve 1 uzman çavuş ile Hakkari'de şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne, 'Bağlantısızlar Hareketi Özel Konuğu' sıfatıyla katılmak üzere, özel 'ANA' uçağıyla Mısır'a hareket etti. Gül, hareketinden önce Devlet Konuk Evi'nde yaptığı açıklamada, Afganistan'da Türk Birilği'nde görev yapan ve bugün şehit oldukları haberi gelen 1 subay ve 1 uzmak çavuş için başsağlığı dileğinde bulundu. Gül, "Afganistan'da bir subay ile bir uzman çavuşun şehit olduğu haberini aldık. Burada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca, Hakkari'de kaybettiğimiz şehitlerimiz için milletimizin başı sağolsun. Ailelerinin üzüntüsünü paylaşıyorum, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer uğurladı.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER