© Teknik Elektrik 2017-2024

Trabzonspor, Yanal ile uçuşa geçti

Ersun Yanal’ın gelişiyle adeta çehre değiştiren Trabzon istatistiklerde de uçtu.

 

Trabzon'da farklı G.Birliği galibiyeti sonrası yüzler gülerken Ersun Yanal fırtınası 3 maçta Türkiye’yi etkisi altına aldı.

Bordo-mavililerle ilk maçında G.Saray’ı Arena’da 3-0’la bozguna uğratan, ardından Metalist’i 3-1 yenerek Avrupa Ligi’nde turu garantileyen ve son olarak da önceki gün G.Birliği’ni 4-1 mağlup eden Yanal, takımın çehresini kısa süre içerisinde değiştirmeyi başardı. 
 
Vahid Halilhodzic döneminde gol kısırlığı çekenKaradeniz Fırtınası, Boşnak çalıştırıcı yönetiminde 14 resmi maçta 17 kez fileleri bulurken, yeni hocasıyla 3 mücadelede 10 defa rakip ağları havalandırdı.

Yanal’ın Trabzon’u 11. hafta itibarıyla Süper Lig’in en golcü ekibi olmayı başarırken 52 yaşındaki teknik adam ayrıca şut, isabetli şut ve gol pozisyonu istatistiklerinde de selefine büyük fark atmayı başardı.
 
EN OFANSİFİ YANAL
 
Dikkat çekici başka bir nokta ise Yanal’ın hücum konusunda geride bıraktığı tek ismin Halilhodzic olmadığı. Şampiyon yaptığı F.Bahçe ile de 2013-14’te gol yollarında rakiplerinden önde olan Ersun Yanal, son 2 sezonda 4 Büyükler’i çalıştıran hocalar içerisinde bu alanda en iyisi.

İsmail Kartal’ın F.Bahçe’si geçen sezona göre ilk 11 hafta itibarıyla 10 gol az atarken G.Birliği maçı sonrası Yusuf Erdoğan’ın ''Geçtiğimiz sezonki F.Bahçe’nin neden bu kadar organize olduğu ortaya çıkıyor'' sözleri de Yanal etkisinin en büyük ispatı.

 



Kaynak : Haber7

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER