© Teknik Elektrik 2017-2024

Topuzun transferi çıkmaza girdi, top artık Federasyonda

Büyük kulüplerin gözdesi, Kayserispor'un kaptanı Mehmet Topuz'un 'Fenerbahçe'ye mi yoksa Beşiktaş'a mı gideceği' ise gündeme damgasını vurdu.

Büyük kulüplerin gözdesi, Kayserispor'un kaptanı Mehmet Topuz'un 'Fenerbahçe'ye mi yoksa Beşiktaş'a mı gideceği' ise gündeme damgasını vurdu. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'nın sezon bitmeden önce Mehmet Topuz'la yaptığı görüşme transfer tartışmalarının fitilini ateşledi. İşte Topuz'un çıkmaza giren ve hukukî boyut kazanarak Futbol Federasyonu'nun çözeceği bir sorun haline gelen olayların süreci:

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Mehmet Topuz'a ekonomik kriz sebebiyle 3,2 milyon liralık yıllık ücreti ödemelerinin zor olduğunu söyler. Genç oyuncu, "O zaman başka bir takıma gider, Kayseri'ye para kazandırırım. Beni isteyen takım yok mu?" ifadelerini kullanır. Hurma'nın cevabı ise kısa ve nettir: "Senin için şu anda resmî bir teklif yok. Tatile çık, biz seni ararız."

Sezonun son maçları oynandığında transferindeki belirsizlik Mehmet Topuz'un kafasını iyice karıştırır. Kendisine hiçbir ekibin talip olmadığını öğrenir ve şüphelerini gidermek için Fenerbahçe ile temasa geçmeye karar verir. Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın düşüncelerini öğrenmek için araya Rıdvan Dilmen'i sokar. Dilmen, yıldız oyuncunun isteğini Aziz Yıldırım'a 4 Mayıs Pazartesi günü iletir. Bu durumdan rahatsız olan başkan, salı günü Topuz'u bizzat arayarak, "Neden aracılar koyuyorsun? Biz seni alacağız; ancak öncelikle kulübünle anlaşacağız." diyerek resmî süreci takip eder. Topuz ise Başkan Yıldırım'a isterse İstanbul'a gelip imza atabileceğini, Beşiktaş'ın kendisini almak için girişimler yaptığını da hatırlatır. Aziz Yıldırım'ın, "Sözleşmesi devam eden oyuncuların, transfer görüşmesinde bulunması FIFA'nın kararları doğrultusunda suç. Biz önce kulübünle anlaşacağız. Sonra seninle anlaşma yaparız." açıklamasıyla telefonu kapatır. Başkan Yıldırım, aynı gün Süleyman Hurma'yı arayıp, Başkan Recep Mamur ile Topuz için görüşme talep eder. Ancak bu görüşme milli maç sebebiyle çarşamba gününe sarkar.

Bu sırada tatil için Antalya'ya geçen Mehmet Topuz, Aziz Yıldırım'ın, "Haber bekle!" sözleri üzerine menajerlerinin de aracılığı ile Antalya'da bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'le temasa geçer. Salı günü akşam pazarlıklar başlar ve Mehmet Topuz, Beşiktaş'la protokol yapar. Demirören, Topuz'a imzayı attırırken, "Biz Başkan Recep Mamur ile her konuda görüştük, anlaştık." diyerek yıldız oyuncunun rahat olmasını ister.

Çarşamba sabahı Demirören, Kayseri Başkanı Recep Mamur'u telefonla arar ve Mehmet Topuz'la anlaştıklarını, kendilerine kolaylık göstermesini rica eder. Mamur'un cevabı ise şöyledir: "Biz öncelik hakkını Fenerbahçe'ye verdik. Eğer onlar bu işten vazgeçerse sizinle oturup konuşuruz." Bu esnada gazeteler ve televizyonlar Mehmet Topuz'un Siyah-Beyazlı takımla anlaştığı haberlerini arka arkaya vermeye başlar.

Fenerbahçe cephesi ise Kayserispor'la anlaşarak Mehmet Topuz'un bonservisini alır ve resmî internet sitesi ile bu haberi kamuoyuna duyurur. Ardından Aziz Yıldırım, sözlü olarak Mehmet Topuz için her türlü hukukî girişimde bulunacağını ve transferin peşini bırakmayacağını açıklar. Buna karşılık Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de futbolcuların mal gibi alınıp satılamayacağını, futbolcuların istedikleri kulübü seçme hakkının bulunduğunu hatırlatır. Kayserispor cephesi ise Topuz'un Fenerbahçe ile anlaşmaması halinde tecrübeli futbolcunun Kayseri'de bir yıl daha kalacağını bildirir.

 

Beşiktaş'a ceza gelebilir

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kayserispor arasında uzlaşma sağlanamazsa Mehmet Topuz'un transfer dosyası Türkiye Futbol Federasyonu'na gidecek. Olay, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda ele alınacak. 15 kişiden oluşan ekip, üç kulüp arasında kördüğüme dönen transferi netleştirecek. Mehmet Topuz, Fenerbahçe'de oynamak istemezse ya bir sezon Kayserispor formasını giyecek ya da bir yıl bekleyip sezon sonu bedelsiz olarak kulübünden ayrılacak. Yıldız futbolcunun Beşiktaş'a imza attığı belge ortaya çıkarsa Topuz'a futbol talimatnamesinin 17. maddesinin 4. bendine göre 12 ay ceza verilmesi gündeme gelecek. Tüm bunların dışında Fenerbahçe, Mehmet Topuz'dan vazgeçerse Kayserispor Beşiktaş'a bonservisini verecek ve başarılı futbolcu Siyah-Beyazlı formayı giyebilecek. Kayserispor, Beşiktaş'ın izinsiz olarak Mehmet Topuz'la görüştüğünü belgelerse Siyah-Beyazlı kulüp transferden men cezası, para cezası ve puan silme cezalarından birine çarptırılabilecek. Transferden men cezası ise en az 6 ay olacak.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER